Haaland går for EG SmartKalk

Under NemiTeks messe Nordnorske VVS-dager i 2023, ble Haaland introdusert til EG SmartKalk. Etter å ha sett en demo, ble selskapet overbevist om verktøyets fordeler.

Publisert

Haaland, Nordlands ledende totaltekniske leverandør, har valgt EG SmartKalk som sitt nye kalkulasjonsverktøy. Hovedårsaken til dette valget er muligheten til å samle elektro, VVS og ventilasjon i ett kraftfullt system, noe som gir raskere, mer presise kalkulasjoner og en helhetlig kalkulasjonsprosess. Med støtte for miljøregnskap, BIM og dokumentasjonskrav står Haaland nå bedre rustet for fremtiden.

Kalkulerer på tvers av fag

– Vi har lenge hatt et behov for et felles kalkulasjonssystem som dekker alle fagområdene våre og samtidig er effektivt. EG SmartKalk oppfyller våre krav til både dokumentasjon og kalkulering, sier Lars Høgaas, KS-direktør i Haaland. 

– Det gir oss muligheten til å kalkulere på tvers av fag, enten det gjelder rør eller elektriske installasjoner, og samtidig utvikle kompetansen vår.

Haaland startet som en ren elektrobedrift i Mo i Rana, men har siden 2012 utviklet seg til å bli en totalteknisk entreprenør. Selskapet har i dag kontorer i flere nordnorske byer som Mosjøen, Sandnessjøen, Herøy, Fauske, Rognan, Mo i Rana og Bodø. I 2023 fusjonerte Haaland med Union VVS, og innkjøpsleder Lars Møgster kom med sin lange erfaring både fra drift og grossist.

Møtte EG hos NemiTek

Under NemiTeks messe Nordnorske VVS-dager i 2023, ble Haaland introdusert til EG SmartKalk. Etter å ha sett en demo, ble selskapet overbevist om verktøyets fordeler.

– Hovedgrunnen til at vi valgte EG SmartKalk, er at vi får samlet alle fagene i ett system. Vi kan nå kalkulere sammen, uavhengig av om det er rør- eller elektroingeniører, sier Høgaas. 

EG SmartKalk er best på miljødata

Miljødata og klimaregnskap er også en viktig faktor i byggebransjen, og EG SmartKalk er et ledende verktøy for å håndtere dette.

– EG har gjort et generasjonsskifte med skybaserte løsninger og spennende tillegg, slik at SmartKalk har kommet mange steg fremover i utviklingen. Muligheten til å generere klimagassregnskap var avgjørende for oss. Det gjør oss mer konkurransedyktige i anbudsprosesser, fortsetter Høgaas.

Haaland ser frem til et tett samarbeid med EG og forventer store gevinster i form av raskere, mer nøyaktige kalkulasjoner. 

– Vi er optimistiske og ser frem til å ta i bruk systemet for både prosjekter og serviceoppdrag, avslutter Møgster.

Powered by Labrador CMS