NemiTeks personvernerklæring

Personvernregler for Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk forening (NemiTek) og deres underordnede virksomheter.

Personvernregler
Effektiv dato: 29. juni 2018

NORSK VVS ENERGI- OG MILJØTEKNISK FORENING («oss», «vi» eller «vår») driver nettstedene
– http://vvskunnskap.no
– http://www.kompetansebiblioteket.no/
– http://www.vvs-dagene.no/
– https://www.solstrandkonferansen.com/
– http://www.driftskonferansen.com/
- http://www.nemitek.no
- http://www.kurs.nemitek.no
heretter referert til som («Tjenesten») eller («Tjenestene»)

Denne siden informerer deg om våre retningslinjer for innsamling, bruk og overføring av personopplysninger når du bruker vår tjeneste og valgene du har knyttet til disse dataene. Vi bruker dataene dine til å tilby og forbedre Tjenesten. Ved å bruke Tjenesten, godtar du at vi samler inn og benytter oss av denne informasjon i samsvar med denne erklæringen.

Informasjonsinnsamling og bruk
Vi samler inn flere forskjellige typer informasjon som benyttes til ulike formål med den hensikt å kunne tilby og forbedre vår service til deg. Typer data samlet Personlig informasjon. Når du bruker vår tjeneste, kan vi be deg om å gi oss visse personopplysninger som kan brukes til å kontakte eller identifisere deg («Personlige data»). Personlig identifiserbar informasjon kan inneholde, men er ikke begrenset til:
– Epostadresse
– Fornavn og etternavn
– Telefonnummer
– Adresse, Postnummer og poststed.

Informasjonskapsler og bruksdata
Vi kan også samle inn informasjon om hvordan Tjenesten blir brukt («Bruksdata»). Disse bruksdataene kan inneholde informasjon om datamaskinens IP-adresse, nettlesertype, nettleserversjon, sidene i vår tjeneste som du besøker, klokkeslett og dato for besøket, tid brukt på disse sidene, unikt enhetsidentifikatorer og andre diagnostiske data.

Sporings- og informasjonskapsler
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og lignende sporingsteknologier for å spore aktiviteten i vår tjeneste og for å lagre visse opplysninger. Informasjonskapsler er små filer som et nettsted eller dets tjenesteleverandør overfører til datamaskinens harddisk via nettleseren din (hvis du tillater det) som gjør at nettstedets eller tjenesteleverandørens systemer kan gjenkjenne nettleseren din og fange opp og huske visse opplysninger. For eksempel bruker vi informasjonskapsler for å hjelpe oss med å huske og behandle varene i handlekurven din. De kan også hjelpe oss til å forstå dine preferanser basert på nåværende eller tidligere nettstedaktivitet, noe som gjør oss i stand til å gi deg forbedrede tjenester. Vi bruker også informasjonskapsler for å hjelpe oss med å kompilere aggregerte data om trafikk og nettstedinteraksjon, slik at vi i fremtiden kan tilby en bedre bruksopplevelse på nettstedene. Du kan instruere nettleseren din til å nekte alle informasjonskapsler eller angi når en informasjonskapsel sendes. Men hvis du ikke godtar informasjonskapsler, kan du kanskje ikke bruke noen deler av Tjenestene våre. Eksempler på cookies vi bruker:
– Session Cookies. Vi bruker Session Cookies til å utføre vår Service; kan f.eks være handlekurv eller innlogging på nettstedet.
– Preference Cookies. Vi bruker Preference Cookies for å huske dine preferanser og ulike innstillinger, som f.eks. språk.
– Security cookies. Vi bruker Security Cookies for sikkerhetsformål.

Bruk av data
Vi bruker innsamlede data til ulike formål:
– Å tilby og vedlikeholde Tjenesten
– Våre websiden
– De nyhetsbrevene du abonnerer på
– Vår nettbutikk
– Å varsle deg om endringer i vår Service
– Å tillate deg å delta i interaktive funksjoner i vår tjeneste når du velger å gjøre det
– Å gi kundeservice og støtte
– Å gi analyse eller verdifull informasjon slik at vi kan forbedre Tjenesten
–For å overvåke bruken av Tjenesten
– Å oppdage, forhindre og adressere tekniske problemer

Overføring av data
Informasjonen din, inkludert Personopplysninger, kan overføres til – og oppbevares på – datamaskiner som ligger utenfor Norge, men opplysningene skal ikke overføres til land som ikke overholder personvernlovene som er spesifisert under GDPR. Vi vil aldri selge dine personopplysninger til tredjepart, men vi kan overføre disse personopplysningene til tredjeparter som vi samarbeider med for å kunne utføre våre tjenester på en tilfredsstillende måte. Dette gjelder f.eks overføring av e-post adresser til Mailchimp. Vi vil ta alle nødvendige forholdsregler for å sikre at dataene dine behandles sikkert og i samsvar med denne personvernerklæringen, og ingen overføring av dine personlige data vil finne sted til en organisasjon eller et land med mindre det er tilstrekkelig kontroll på plass, inkludert sikkerheten av dine data og annen personlig informasjon.

Opplysning av data
Lovlige krav
Vi kan overlevere dine personopplysninger i god tro på at slik handling er nødvendig for:
– Å overholde en lovlig forpliktelse
– For å beskytte og forsvare rettighetene eller eiendommen til NORSK VVS ENERGI- OG MILJØTEKNISK FORENING eller NemiTek AS.
– For å forhindre eller undersøke mulig feil i forbindelse med Tjenesten
– For å beskytte den personlige sikkerhet for brukere av Tjenesten eller offentligheten
– For å beskytte mot lovlig ansvar

Sikkerhet av data
Sikkerheten til dataene dine er viktig for oss, men husk at ingen overføringsmetode over Internett, eller elektronisk lagringsmetode, er 100 % sikker. Mens vi etterstreber alltid å bruke sikringsmetoder i henhold til industri standard for å beskytte dine personlige data, kan vi ikke garantere den absolutte sikkerheten.

Tjenestetilbydere
Vi kan ansette tredjepartsfirmaer og enkeltpersoner for å lette vår Service («Service Providers»), for å levere Tjenesten på våre vegne, for å utføre Service relaterte tjenester eller for å hjelpe oss med å analysere hvordan vår Tjeneste blir benyttet. Disse tredjepartene har bare tilgang til dine personopplysninger for å utføre disse oppgavene på våre vegne og er forpliktet til ikke å offentliggjøre eller bruke det til andre formål i henhold til databehandleravtale vi har inngått med disse tredjepartene. Analytics Vi kan bruke tredjeparts tjenesteleverandører til å overvåke og analysere bruken av vår tjeneste.

Google Analytics
Google Analytics er en webanalysetjeneste som tilbys av Google som sporer og rapporterer nettstedstrafikk. Google bruker dataene som samles inn for å spore og overvåke bruken av Tjenesten. Disse dataene deles med andre Google-tjenester. Google kan bruke de innsamlede dataene til å kontekstualisere og tilpasse annonsene i sitt eget annonseringsnettverk. Du kan deaktivere Google Analytics, ved å installere tilleggsprogrammet for Google Analytics-tilkoblingen. Add-onen forhindrer Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js og dc.js) fra å dele informasjon med Google Analytics om besøksaktivitet. Hvis du vil ha mer informasjon om personvernpraksisen til Google, kan du gå til websiden for personvern og vilkår for Google: https://policies.google.com/privacy?hl=no

Lenker til andre nettsteder
Vår Tjeneste kan inneholde lenker til andre nettsteder som ikke drives av oss. Hvis du klikker på en tredjeparts lenke, blir du sendt til den tredjepartens nettsted. Vi anbefaler på det sterkeste at du gjennomgår personvernreglene for hvert nettsted du besøker. Vi har ingen kontroll over, og påtar oss intet ansvar for innholdet, retningslinjer for personvern eller praksis for tredjeparts nettsteder eller tjenester.

Sletting av personopplysninger
Vi lagrer ikke personopplysninger lenger og i større grad enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen med mindre det er lovpålagt, for eksempel gjennom regnskapsloven. Vi har omfattende rutiner for sletting, de-identifisering og anonymisering av personopplysninger. Du kan selv be om å få fjernet opplysninger ved å kontakte oss. Hovedregelen er at personopplysninger lagres maksimalt i to år. Hvor fort opplysninger slettes kan variere. Her ser du noen viktige eksempler: Så lenge din konto er aktiv vil vi ta vare på dine persondata, dine kjøp og øvrig informasjon du registrerer. Informasjon om bruksmønstre på våre websider kan leve i opptil tre år i våre analysesystemer. Data her brukes til å finne ut om våre tjenester fungerer godt for publikum, og om den løpende produktutviklingen vi gjør bidrar til å gjøre våre websider bedre. Ber du om at din brukerprofil hos oss slettes, vil vi fjerne personopplysninger fra profilen din og fra tredjeparter vi har integrert med, f.eks. nyhetsbrev. Av hensyn til mulige tvister vil personopplysningene ligge i våre administrative systemer en tid før opplysningene slettes permanent.

Dine rettigheter
Det er dine data og du har sterke rettigheter; Du har rett til å få innsyn i opplysningene dine. Du har også rett til å få rettet eller slettet opplysninger vi har om deg i henhold til lovverket, eller du kan be om at behandlingen begrenses dersom du for eksempel mener at behandlingen er ulovlig. Noe data har du dessuten anledning til å motta i et digitalt format eller overført til andre virksomheter dersom du skulle ønske det; rett til såkalt dataportabilitet. Disse rettighetene forklarer vi nærmere om nedenfor, og vi beskriver også hvordan du kan gå frem dersom du ønsker å benytte deg av noen av dine rettigheter. Dersom du ikke vet om NORSK VVS ENERGI- OG MILJØTEKNISK FORENING behandler personopplysninger om deg kan du be om bekreftelse på dette ved å kontakte oss. Nedenfor finner du informasjon om hvordan du kan benytte deg av dine rettigheter. Din rett til å få se opplysninger vi behandler om deg (rett til innsyn). Du har rett til å få se de opplysningene vi behandler om deg. For å be om innsyn kan du ta kontakt med oss via webskjema eller e-post som spesifisert i «Kontakt oss» seksjonen av denne erklæringen. Din rett til å få rettet gale opplysninger. Du har rett til å få feilaktig informasjon rettet. Dersom du ønsker å rette personopplysninger kan du kontakte oss direkte. Din rett til å få data slettet (“retten til å bli glemt”). Du har som hovedregel rett til å få slettet personopplysninger om deg. Du kan be om sletting av data ved å kontakte oss. Din rett til å motsette deg og begrense behandling. I enkelte sammenhenger har vi anledning til å behandle personopplysninger om personer dersom behandlingen er nødvendig for å oppfylle våre legitime interesser, forutsatt at de registrertes rettigheter og friheter ikke veier tyngre. I slike tilfeller har du som registrert rett til å protestere mot at vi behandler personopplysninger om deg. Som hovedregel vil vi da stanse denne behandlingen av personopplysninger, og dette gjelder uten unntak dersom formålet er direkte markedsføring. Du har også i enkelte sammenhenger anledning til å be om at behandlingen av dine personopplysninger stanses eller begrenses. Dersom du benytter deg av denne rettigheten kan opplysningene dine kun behandles basert på et samtykke fra deg eller for enkelte andre formål som fremgår direkte av personopplysningsloven. Nærmere informasjon om denne rettigheten finner du på hjemmesidene til Datatilsynet. Din rett til få kopi av dine data i et digitalt format (rett til dataportabilitet). Du har under enkelte omstendigheter rett til å motta opplysninger som du har gitt oss i et digitalt format, og også rett til å få informasjon overført til en annen virksomhet dersom du ønsker dette og det er teknisk sett mulig og forsvarlig. Retten til dataportabilitet omfatter kun opplysninger som du har gitt oss, enten direkte gjennom for eksempel kontaktskjemaer eller som er generert gjennom din bruk av våre tjenester. For å benytte deg av din rett til dataportabilitet må du ta kontakt med oss.

Vi vil minne om at det er enkelte unntak fra rettighetene vi har beskrevet her. Disse unntakene følger av lovgivningen, og kan for eksempel innebære at det ikke gis innsyn i enkelte opplysninger på grunn av hensynet til andre personers rettigheter og friheter, eller at enkelte personopplysninger ikke kan slettes fordi lovkrav eller andre hensyn medfører krav til lagringstid.

Barns personvern
Vår tjeneste samler ikke opplysninger om noen under 16 år («barn»). Vi samler ikke bevisst personlig identifiserbar informasjon fra noen under 16 år. Hvis du er foreldre eller foresatte, og du er klar over at barna dine har gitt oss personopplysninger, vennligst kontakt oss. Hvis vi blir klar over at vi har samlet personopplysninger fra barn uten verifisering av foreldres samtykke, vil vi fjerne denne informasjonen fra våre servere.

Varsling
Dersom dine personopplysninger skulle komme på avveie grunnet sikkerhetsbrudd eller annet vil vi varsle de berørte brukerne via e-post og ikke senere enn 72 timer etter sikkerhetsavviket er blitt oppdaget. Vi vil jobbe sammen med Datatilsynet for å begrense omfanget og skaden av et slikt brudd.

Endringer i denne personvernpolitikken
Vi kan oppdatere våre personvernregler fra tid til annen. Vi vil varsle deg om eventuelle endringer ved å legge inn de nye personvernreglene på denne siden. Vi anbefaler at du gjennomgår denne personvernerklæringen regelmessig for eventuelle endringer. Endringer i denne personvernerklæringen er effektive når de blir lagt ut på denne siden.

Personvernombud
NORSK VVS ENERGI- OG MILJØTEKNISK FORENING, som eier NemiTek AS, har et eget personvernombud for å sikre en trygg og god behandling av personopplysninger. Ordningen er initiert av Datatilsynet. Har du spørsmål eller innspill om personopplysninger på tvers i organisasjonen, kan du kontakte ombudet på [email protected]

Kontakt oss
Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen, vennligst kontakt oss: På e-post: [email protected]