NÅR UT: Det er blitt lettere å nå ut med nyheter og kunnskap til en bransje som er mottagelig, sier Joakim Karlsson i Aircoil.

VENTILASJON

Tar seg tid til å utvikle seg når økonomien svikter

LILLESTRØM: Når prosjektene står i kø, har ingen tid til å tenke nytt. Men nå er den norske bransjen veldig mottagelig for å lære nye ting, forteller Joakim Karlsson.

Publisert

Nå søker bransjen etter spennende ting og nye produkter. Det sier Joakim Karlsson, som er selger for Aircoil.

Vil ut med nyheter

Der forteller han om bredt utvalg i varmevekslere. 

– Vi har Nordens bredeste utvalg. I Norden er vi også bransjeleder, sier han. Aircoil arbeider med flere produsenter i Europa for å få dem inn på det nordiske markedet.

Bredt utvalg og mange produsenter, det betyr at han stadig har nye ting som han gjerne vil nå ut med til potensielle kunder. De siste årene har det vært vanskelig å fortelle om nyhetene. Kundene har rett og slett ikke hatt tid til å snakke med selgere.

Bare tid til prosjekter

– Fra 2018 til 2022 har det vært vanskelig å få til møter. Folk hadde så utrolig mye å gjøre at de hadde ikke tid til møter. Når alle satt med mange store prosjekter, måtte de stenge dørene og konsentrere seg om å jobbe, sier Karlsson.

Nå er virkeligheten en helt annen:

– Nå som kundene har mindre å gjøre, så kan de gå i dybden, se på nye detaljer og søke etter spennende ting. Vi har tid til å utdanne kundene våre, sier han.

Den kunnskapen er viktig. 

– Om GK leverer fra seg et anlegg, setter de et GM-stempel på at det funker, sier han som eksempel. 

– Da er det viktig at vi har hjulpet dem med knowhow. Vi har avtale med flere av de store i bransjen, sier han. Det gjelder ikke minst dem som arbeider i flere nordiske land.

Italienske produkter

Aircoil henter produkter fra seks forskjellige fabrikker, stort sett i Italia. 

– Du forholder deg til én leverandør, men i virkeligheten har du fem eller seks. Vi er helt uavhengige med tanke på hvilken produsent det er snakk om: 

– Når jeg har fått informasjon fra kunden om hva de trenger, kan jeg velge det produktet som passer best, på tvers av leverandørene, sier Joakim Karlsson.

Kundene hans er alle som arbeider med varmeveksling. Både til komfortventilasjon, industri og prosess, og også aggregatbyggere.

Powered by Labrador CMS