KONKURRERER: Moelven Byggmodul på Hjellum vil ta både rørleggere og arbeidsoppgaver fra byggeplassen og inn på fabrikken.
KONKURRERER: Moelven Byggmodul på Hjellum vil ta både rørleggere og arbeidsoppgaver fra byggeplassen og inn på fabrikken.

Modulprodusent på rørleggerjakt

HJELLUM: Plassbygde bad får hardere konkurranse. Nå kan Moelven konkurrere på lønnsbetingelsene til rørleggerne, også, ifølge produksjonsleder Knut Brukstuen.

Published

De skal bygge flere bad og kjøkken på fabrikk, og de er ute etter flere rørleggere for å få det til. Bare et par måneder etter at modulbad-debatten tok av på Nemitek.no, ansetter Moelven Byggmodul flere rørleggere.

Tre nye

– Bad, kjøkken og alt blir gjort ferdig i fabrikken, med flislagte bad og vannbåren varme, sier Knut Brukstuen.

Han er produksjonsleder for tekniske fag på Moelven Byggmodul. Fabrikken ligger på Hjellum utenfor Hamar, og det er også fra Hedmarken at Brukstuen henter et ferskt eksempel på modulprosjekt: De 48 leilighetene i Mjøskanten, som bygges i Brumunddal akkurat nå som nærmeste nabo til Mjøstårnet.

Han forteller om en løsning der alt samles i sjakter og nedfôrede himlinger. Ute på byggeplassen når modulene skal settes sammen, blir jobben å skjøte sammen vann, sprinkling og avløp. Ofte er en leilighet to moduler.

Økte lønna

Nå er han i gang med å ansette tre nye rørleggere. – Jeg kunne klart ha tenkt meg større søkning, sier han. Men Moelven har tro på at det skal gå an å konkurrere om rørleggerne i tiden som kommer:

– Nå har vi klart å få et konkurransefornuftig lønnssystem som tilsier at vi kan konkurrere med rørleggere og elektrikere ute på byggeplass. Lønna har kommet på et akseptabelt nivå. Ellers har den ligget litt under slik at vi har slitt litt med å få tak i riktige fagfolk, sier Brukstuen.

55 kvadratmeter

– De største modulene er 13 meter lange og 4,00 eller 4,20 brede. Vi bygger bare rekkehus og leiligheter, forteller Brukstuen. Hvert år lager Moelven fem–seks hundre moduler på fabrikken på Hjellum.

– I tillegg har vi en fabrikk i Moelv der vi lager moduler til andre prosjekter, som for eksempel skolebygg, forteller han.

Hittil har Moelven Byggmodul leid inn rørleggere. Fabrikken på Hjellum skal ha seks rørleggere fast ansatt.
– Det blir billigere, og du får mer eierforhold til produktet du bygger, sier Knut Brukstuen.

Mer om: Modulbad

Powered by Labrador CMS