GÅR GODT: Rørleggerbedriften Åge Nilsen AS ligger an til sitt beste år noensinne. I tillegg kan daglig leder Tor Torbergsen fortelle at ordrebøkene for 2023 straks er fulle.
GÅR GODT: Rørleggerbedriften Åge Nilsen AS ligger an til sitt beste år noensinne. I tillegg kan daglig leder Tor Torbergsen fortelle at ordrebøkene for 2023 straks er fulle.

SANITÆR

Med nær fulle ordrebøker merker de lite til oppbremsing. Det er det én grunn til

Markedet i Tromsøregionen har vært godt over flere år, men 2022 blir «All time high» for Åge Nilsen AS.

Published Last updated

– Vi har hatt et veldig godt marked her oppe og det har vært stor aktivitet over ganske mange år. Vi har derfor ingen grunn til å klage over de små svingningene som vi har sett den senere tiden. Vi har hatt et særdeles godt marked, sier daglig leder i Åge Nilsen AS, Tor Torbergsen.

Rekord i fjor, rekord i år

Åge Nilsen AS er en av de største rørleggerbedriftene i Tromsø og en del av Konekta-systemet som består av ti eierselskaper med en samlet omsetning på rundt fire milliarder kroner.

Åge Nilsen kan se tilbake på 2021 som et svært godt år med en omsetning på hele 157 millioner kroner, opp fra 123 millioner kroner i 2020.

– I år ligger vi nok en gang an til vårt beste år noensinne. Vi havner nok på rundt 175 millioner kroner og får et resultat som er en del bedre enn de siste årene sier Torbergsen.

Han vil ikke ut med hva resultatet blir, men forteller at det blir bedre enn fjorårsresultatet på knappe 2,7 millioner kroner.

– Det er noen hakk opp fra det vi har hatt de siste to – tre årene, sier Torbergsen.

Fulle ordrebøker

Også for 2023 ser det svært bra ut. Daglig leder forteller at gode og langsiktige avtaler gjør at 85 – 90 prosent av selskapets kapasitet er fylt opp med prosjekter.

– Det er helt fullt frem til sommeren. Vi jobber med ulike tilbud nå, og om vi får en normal tilslagsprosent, så vil det ikke ta så lang tid før vi er fulle for hele 2023, sier Torbergsen.

Foreløpig merker de ikke så mye til oppbremsingen som man ser ellers i landet, men det skyldes, ifølge Torbergsen, at de ikke er involvert i veldig mange leilighetsprosjekter.

– Vi jobber mye med store offentlige prosjekter som skoler, sykehus, universitetsbygg, lakseslakteri og oppdrag for Forsvarsbygg. Det gjør at vi ikke er så sårbare for svingningene. Med den varslede satsingen på forsvaret ser vi også for oss en potensiell vekst i dette segmentet, sier Torbergsen.

Stort sykehusprosjekt

Et av prosjektene som har vært viktige for Åge Nilsen de seneste årene er nye Narvik sykehus. Prosjektet er en totalteknisk entreprise, hvor bare rørbiten har en kontraktsverdi på rundt 150 millioner kroner.

For å håndtere større totaltekniske entrepriser har Åge Nilsen etablert et felles selskap med en større el-entreprenør i Tromsø, JM Hansen.

– Vi så en trend hvor stadig flere oppdrag ble satt ut som totaltekniske entrepriser. For å posisjonere oss for dette etablerte vi selskapet Totalteq. Det har vært et smart grep og sammen med JM Hansen har vi blant annet utført lakseslakteriet til Salmar på Senja, og Narvik Sykehus.

– Selskapet ble etablert i 2017 og har vært et viktig strategisk grep, og vi tror det blir enda viktigere fremover, sier Torbergsen.

Tradisjon for å reise

Åge Nilsen har kontor i Tromsø og mye av aktivitetene er knyttet opp aktiviteter i byen. Imidlertid understreker daglig leder at det geografiske nedslagsfeltet deres er fra nordre Nordland og helt opp til Svalbard.

– Vi er et selskap som er reisevant. Verken sykehusprosjektet i Narvik eller lakseslakteriet til Salmar på Senja er i Tromsø by. Det er heller ikke prosjektene for Forsvarsbygg på Evenes. Er man kun rigget for prosjekter innenfor bygrensen, så er man sårbar for svingninger i markedet. Derfor har vi alltid hatt fokus på prosjekter hvor vi må forflytte oss. Det tror vi er en stor fordel i et mer urolig marked, sier Torbergsen, som derfor ser lyst på 2023.

– Jeg ser imidlertid ikke for meg noen nye «All time high». Vi har hatt to veldig sterke år, så derfor tror jeg vi får en relativt flat utvikling i 2023. Så gjenstår det å se hva som skjer i 2024, sier Torbergsen.

Powered by Labrador CMS