BARE ELEKTRO: Onninen blir ren elektrogrossist i Norge.
BARE ELEKTRO: Onninen blir ren elektrogrossist i Norge.

ARBEIDSLIV

Onninen gir opp VVS

De ble for små i et grossistmarked som domineres av de store. Nå legger Onninen ned satsingen på VVS i Norge.

Published

– Vi fant ut at vi heller skal bli enda bedre på det vi er gode på enn å satse på dette området hvor vi har vært veldig små, sier Jørn-Are Bergh.

Direktøren i Onninen Norge har fått jobben med å trekke den finskeide grossisten helt ut av VVS i Norge.

Satser på elektro

Det skjer ganske stillferdig.
– Men det er riktig at vi gjør dette, bekrefter han.

DRO NED: Det er ikke mange ansatte igjen å drøfte med – Onninen reduserte VVS-satsingen allerede for et par år siden, forteller Jørn-Are Bergh.
DRO NED: Det er ikke mange ansatte igjen å drøfte med – Onninen reduserte VVS-satsingen allerede for et par år siden, forteller Jørn-Are Bergh.

– Egentlig er det en konsekvens av at vi har lagt strategi for de neste årene. På bakgrunn av den har vi valgt å trekke oss ut av VVS. Vi gjorde en strategisk analyse og har sett på de segmentene og delmarkedene vi opererer i. Så har vi valgt å heller forsterke satsingen på de segmentene der vi er sterke, sier Bergh. Da snakker han om elektro.

VVS-avviklingen begynner umiddelbart. Kunder og leverandører er eller blir informert.

Drøfter med ansatte

– Vi har en god dialog både med de største kundene våre og med leverandørene. Så satser vi på at vi begynner umiddelbart. Vi har nok avviklet det meste litt ut i det nye året, slår Onninen-direktøren fast.

Da er det snakk om å tømme lager og returnere produkter, men også å snakke med de ansatte som blir berørt.

– Nå er vi i drøftelser med dem. Vi må se hvilke muligheter vi har både i organisasjonen vår og utenfor, sier Bergh.

Har kuttet allerede

Han forteller om to–tre ansatte på salg innenfor VVS, i tillegg til noen ressurser andre steder i systemet. Men det er ikke mange som blir stående uten jobb som følge av nedleggelsen:

– Da vi bygde ned VVS for et par år siden, tok vi et kraftig steg ned. Nå håper vi å finne gode løsninger for dem det gjelder. Vi er i en tidlig fase og har akkurat begynt drøftelsesmøter. Dette er dyktige VVS-mennesker med erfaring, og jeg tipper de vil ha muligheter andre steder i bransjen, men dette vil drøftelsesmøtene avgjøre, sier Jørn-Are Bergh.

ONNINEN

Onninen er en del av det Kesko-konsernet, som har over en tredjedel av dagligvaremarkedet i Finland. I tillegg eier Kesko blant annet byggevarekjeden K-Rauta, den finske Intersport-kjeden og kjeder innenfor bil- og maskinsalg. Konsernet har virksomhet også i Sverige, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Russland og Hviterussland.

I Norge eier Kesko også Byggmakker og Carlsen Fritzøe. Onninen i Norge er først og fremst elektrogrossist og har 18 butikker.

Powered by Labrador CMS