GENERASJONSSKIFTE: Bjarne Haugland går av med pensjon og stiller seg bak de nye VVP-toppene Anne Dahl Øiseth og Terje Røising.

JOBB

Slutter hos Grohe – Øiseth begynner i VVP

SKØYEN: De gikk til topps og ansatte styrelederen. Anne Dahl Øiseth går fra toppjobben i Grohe og blir en av to ansatte i VA og VVS-produsentene, VVP.

Published Last updated

Egentlig skulle leverandørorganisasjonen i bransjen ha en assisterende daglig leder. Nå blir det delt ledelse i stedet. Terje Røising får med seg Anne Dahl Øiseth som VVP-ansatt. 

– Vi er to likeverdige ansatte som begge rapporterer til styret, forteller de to.

Brå søknad

Det var den avtroppende sjefen, Bjarne Haugland, som kom opp med den nye løsningen for VVP. 

– Anne kom for å prate om organisasjonen generelt og om stillingen som assisterende daglig leder. Mens vi sitter og prater, slår det meg at «sitter jeg ikke egentlig med den nye medarbeideren rett overfor meg?», forteller han.

– Jeg spurte over bordet «Hvorfor har ikke du søkt?», og da stoppet det opp hos Anne. Når hun griper noe, så griper hun det raskt, sier Haugland.

Han gikk ut til valgstyret i VVP, styremedlemmene og den ferske daglige lederen Terje Røising. Alle var enige, og fra 1. mai er Anne Dahl Øiseth på plass i ny jobb.

Skal bli sterkere

– Det vesentlige nå er at vi skal forsøke å gjøre VVP enda sterkere. Sammen skal vi bidra til å styrke medlemmene i verdikjeden, men også holde medlemmene informert om hva som skjer, sier Terje Røising.

De to nye toppene skal ikke revolusjonere organisasjonen. Det har Bjarne Haugland allerede gjort, sier de. Men hva skal bransjen og medlemmene egentlig med en organisasjon som VVP?

– Du burde ikke klare deg uten. Store og viktige ting er i spill hele tiden, sier Bjarne Haugland. 

Han trekker frem den månedlige omsetningsstatistikken. 

– Den eneste ubalansen er at det er mange leverandører som ikke er medlem, mener Terje Røising.

Trenger informasjonen

Anne Dahl Øiseth kommer fra toppjobben hos en stor leverandør. 

– Men det som skjer på det norske markedet, får jeg ikke informasjon om fra Grohe sentralt. Det er utrolig viktig å være medlem av VVP. Du får tilgang til en masse bransjeinformasjon, sier hun.

Øiseth understreker at VVP ikke er en møteplass der konkurrentene sitter og snakker om ting de ikke burde snakke om. 

– Temaene er slike ting som åpenhetsloven, ombruk og de nye NS-ene, sier hun.

– Så mange verdifulle ting som jeg ikke hadde hatt mulighet til å tilegne meg informasjon om hvis jeg hadde måttet gå ut og lete etter den selv. Medlemskapet i VVP har vært veldig viktig for at jeg som leder har hatt den relevante informasjonen om det som skjer i bransjen, ifølge Øiseth.

Ensomt på utsiden

Terje Røising fastslår at bransjen er tung på organisasjonssiden:

– 80 prosent av rørleggerne er organisert i kjeder og Rørnorge. 100 prosent av grossistene er i Virke. Det er naturlig at leverandører og produsenter også har en forening som kan delta i det verdikjedesamarbeidet, sier han.

– Vi har hatt store medlemmer som har meldt seg ut og stått alene på utsiden. Den viktigste bekreftelsen vi kan få på at vi er på riktig spor, er at de kommer tilbake. Det er kaldt og ensomt på utsiden, sier Bjarne Haugland.

Tro på bransjefremtiden

VVP-toppene har tro på fremtiden for egen bransje. Den har vært i bølgedaler tidligere.

– Etter covid er det noen som har bygd på seg litt mye flesk som det kan være greit å trimme nå. Men fremover blir vi flere i landet, vi trenger et sted å bo, og det kommer til å bli et etterslep på nye boliger. Plutselig er vi tilbake på veldig høy etterspørsel og lite tilbud. Det er markedsmekanismene som svinger naturlig, sier Anne Dahl Øiseth

Powered by Labrador CMS