BÆREKRAFT: I en sektor med store endringer i vente begynner Vidar Hellstrand med å se på hvor bærekraftige prefabrikkerte og plassbygde bad er.

FAGRÅDET FOR VÅTROM

Fagrådet vil sjekke prefabrikkerte bad

LILLESTRØM: Har prefabrikkerte bad bedre klimaavtrykk enn plassbygde? Det vil den nye fagrådssjefen Vidar Hellstrand finne ut.

Publisert

Mange har meninger om prefabrikkerte bad kontra plassbygde. Men hvordan stiller det seg med bærekraften?

– Det håper vi å gå med oss noen bransjeaktører til å finne ut, sier Vidar Hellstrand. Den nye daglige lederen for Fagrådet for våtrom begynner 1. januar. Da vil han føre videre mye av det som fagrådet har gjort gjennom mange år, men han må også sørge for at rådet fortsetter å følge med i tiden.

Klimaavtrykk

Det vil blant annet si å tenke på bærekraft og grønne bygg.

– Vi vil gjerne se hvordan klimaavtrykket er for prefabrikkerte bad, og vi vil se på det samme knyttet til plassbygde bad. Mange aktører i bransjen har fokus på bærekraft, og det kommer krav om klimagassregnskap i ny tek, peker Hellstrand på.

Regjeringen har foreslått å kreve klimagassregnskap for boligblokker og yrkesbygg. Forslaget kom før regjeringsskiftet, men det er liten grunn til å tro at den nye regjeringen vil stille spesielt mye lavere miljøkrav enn den forrige.

Gjennom 60 år

– Vi må se på utslipp fra både produksjonen og hele levetiden. Det er viktig at det blir gjort den typen livsløpsvurderinger. I slike vurderinger er det gjerne et 60-årsperspektiv, og dette kommer til å komme inn som en del av regelverket, ifølge fagrådssjefen.

– Dette vil bidra til at vi får kunnskap om hvordan denne delen av bransjen står med tanke på miljø og bærekraft.

Vidar Hellstrand tenker på å utvikle nye tjenester for bransjen fra Fagrådet for våtrom. Han vil gjerne gjøre våtromsnormen bedre kjent blant rådgiverne og arkitektene.

– Jeg vil fortsette det gode samarbeidet med aktørene i bransjen. Vi må ha fokus på de godkjente bedriftene og levere produkter og tjenester som kan gjøre hverdagen deres bedre, sier han.

Endringer hele tiden

Styreleder Birger Olsen forteller at den nye daglige lederen er en kar som styret i Fagrådet for våtrom har jaktet på. Han omtaler Cato Ove Karlsen, som snart skal over i pensjonistenes rekker, som en milepæl.

– Nå får vi en ny som kan overta stafettpinnen og videreutvikle fagrådet. Bærekraft er et viktig punkt. Det er endringer hele tiden og godt å være i forkant så vi ikke blir tatt med buksene nede. Morgendagens våtrom – hvordan er det? spør Olsen

Powered by Labrador CMS