PATENT: Ny spyling og integrert sisterne er blant grepene som Johnny Mathisen kan vise frem på Roca-toalettene.

SANITÆR

Spylepatent på nytt toalett

LILLESTRØM: Alt skjer på den tørre siden av membranen, fastslår Johnny Mathisen. Over helgen går han og Brødrene Dahl ut med informasjonen om Norges nye toalettmerke.

Publisert

– Det erstatter alt av gamle toaletter og utenforliggende systemer, forteller Mathisen. På VVS-dagene lanserte han de nye, plassbesparende toalettene fra Roca. Et merke som er markedsledende i Europa og størst i verden, ifølge Brødrene Dahl selv.

Byttes ut

Mye av tanken bak Roca-toalettene er at de skal passe inn der det gamle toalettet står. Kunder som vil pusse opp, kan få noe nytt og moderne på samme sted og med samme senteravstand til avløpet.

– Men dette toalettet bygger vesentlig mye mindre frem fra veggen enn det gamle toalettet. Det er enklere å montere, og det er rimelig, sier Johnny Mathisen. 

Sammenlignet med det gamle toalettet regner han med at det bygger 20 centimeter mindre ut i rommet.

Lavt plassert sisterne

Avant in-tank er en del av lanseringen. Den integrerte sisternen ligger mellom skålen og veggen. To skruer, så har du tilgang til den. Roca selv trekker frem designeffekten av den løsningen: Ingen synlig knapp eller plate til å trykke på, og rene linjer helt inn til veggen.

Selve spylemekanismen er også helt ny. Så ny at produsenten har tatt patent på løsningen. Den utnytter venturieffekten: En innsnevring i røret som får vannet til å strømme raskere. Roca selv mener at venturieffekten kommer til å forandre spylingens fremtid.

Gulv og vegg

Siden alt ligger utenpå veggen, er det ikke nødvendig å gjøre noe med veggen eller det som ligger i den, når det nye toalettet skal monteres.

Gulvmodellene begynner Brødrene Dahl å selge allerede over helgen. Veggmodellene av de nye toalettene er på vei; Johnny Mathisen regner med at de er klare over nyttår.

Kollega Joachim Helle slår fast at det blir standardheving på badet når det gamle toalettet fra 1997 skal byttes ut med et nytt og lekkert. Roca kommer ikke i stedet for et annet merke, men er der for å supplere sortimentet, sier han. Men selv snakker han helst om en annen lansering: De nye Altech Aqualarm lekkasjestopperne.

SENTRAL: De dropper sentralen på de nye lekkasjestopperne fra Altech – Leonel Munoz (til venstre) og Joachim Helle.

Dropper sentralen

– Nå dropper vi sentralen, sier han og viser hvordan rørleggeren som skal montere, bare klipser den på.

Helle bekymrer seg ikke for historiene som nemitek.no presenterte i januar, om rørleggere som drukner i reklamasjoner på vannstoppventiler: 

– Ni av ti feil er brukerfeil. Med produktene følger det med en oversikt til brukeren om at «hvis det piper, gjør du dette». Så må du som rørlegger bli flinkere til å informere om hva du selger, sier han.

Neste år

Brukeren kan velge å få beskjed for eksempel på telefonen eller bare ved hjelp av piping. 

– Alt følger med. Brukeren skal i teorien ikke trenge å ringe rørleggeren. Hver eneste sak der noe skjer, er det kunden som har vært inne i skapet og gjort noe, sier han.

Nå er fabrikken i full gang med å kvalitetssikre og bygge de nye lekkasjestopperne. De er ikke på markedet før om et år. 

– Dette er en prelansering. Til høsten er de ute på markedet, sier Joachim Helle.

Powered by Labrador CMS