UT AV SKAPET: Toalettet bortgjemt i et lite skap fikk innovasjonspris på vårens KBB-messe.

SANITÆR

Kommer ut av skapet med prisbelønt toalett

EDINBURGH: Toalettet vrir seg 90 grader, og til daglig er det gjemt i et skap. Skaptoalettet ble belønnet med innovasjonspris på årets KBB-messe.

Publisert

Det er en mulighet for deg som skal levere bad der det er dårlig plass. Men skaptoalettet selges også til privatkunder som vil ha et ekstra toalett, som vil utnytte garderobeskapet bedre, som ikke vil ha vått sete fordi toalettet står for tett ved dusjen eller som vil ha en mulighet til å sette seg på porselenet i vaskerommet eller på gjestesoverommet.

1.100 millimeter

Det er snakk om Hidealoo. Toalettet monteres i et skap. Skapet kan være så lite som 1.100 millimeter bredt, 420 millimeter dypt og 580 millimeter høyt. Til daglig er toalettet gjemt bak skapdørene. Men når det trengs, kan dørene åpnes og toalettet vris 90 grader. Da kommer det langt nok ut til at det blir plass til å sitte på det, med lokket slått opp loddrett.

Skaptoalettet selges til hele verden fra produsentens egen nettbutikk. Hidealoo leverer selve mekanismen. Så kan du kombinere den med det vegghengte toalettet som du ellers ville brukt. Skapet kan gjerne være et helt vanlig Ikea-skap eller hva kunden ellers måtte ønske.

Kompaktversjon

Studentboliger, hotellrom, nyinnredede loft og ubrukte rom under en trapp er andre eksempler som Hidealoo trekker frem. Mekanismen finnes også i en superkompakt versjon som bare trenger et 900 millimeter bredt skap. Men da trengs det også et kortere toalett, og det svinger bare ut med en vinkel på 73 grader.

VEGGHENGT: Det er mekanismen Hidealoo leverer – så kan den brukes sammen med det vegghengte toalettet som du og kunden foretrekker.

Den britiske kjøkken- og baderomsmessen KBB delte ut pris til det mest innovative produktet for sjette gang. Der fikk Hidealoo publikumsprisen. 

– Det er fantastisk, spesielt når vi vet at det er bransjefolk som har stemt oss frem, sier gründer Monty Ravenscroft.

Woodio i finalen

Juryprisen gikk til Space Plug Evolution. Det er plugger som skal gjøre det enklere å montere kjøkken- og baderomsinnredning. Ifølge produsenten går det fem ganger raskere når du ikke har noe problem med ujevne vegger og rør.

Samsung fikk bærekraftpris for Less Microfiber-filteret sitt. Filteret er beregnet på å redusere mikroplasten som vaskemaskinen slipper ut.

KREATIVT: Den britiske produsenten viser en rekke kreative løsninger med skaptoalettet, blant annet dette nyinnredede loftet.

Blant finalistene var også Woodio. Det finske selskapet selger allerede baderomsprodukter i heltrekompositt i Norge. Det gir lavere klimafotavtrykk og enklere håndtering når levetiden er ute.

Expand 2 Fit Furniture er skap og hyller som kan utvides etter plassen uten at det er nødvendig å måle og kappe – her er det gjør-det-selv-markedet som er målgruppe, ikke proffene. Det samme gjelder Qvac fra Bora: En løsning for å vakuumpakke eller marinere mat.

LHOV kombinerer stekeovn, komfyr og ventilasjon i ett. Ca’Pietra Reform er fliser der 60 prosent av steinmaterialene er resirkulert. De kan brukes både på vegger og gulv og utendørs. Novy Designer Lightning Collection er lysprodukter med LED-teknologi som er resirkulerbare.

Elektrisk dusj

Den tiende og siste finalisten var et rørleggerprodukt igjen – men av en sort som først og fremst er kjent i Storbritannia. Envi fra Triton er et elektrisk dusjkonsept. Elektriske dusjer som varmer vannet på stedet når det trengs, slik at de ikke trenger varmtvannstilkobling, er vanlige på britiske bad.

Envi har modernisert løsningen med digitalskjerm og brukerprofiler slik at opptil seks familiemedlemmer kan få temperatur, varighet og trykk akkurat slik de vil. De kan også forhåndsinnstille etter pris slik at de kan bestemme hvor mye de skal betale for dagens dusj.

På forrige KBB-messe, i 2022, vant Røroshetta publikumsprisen.

Powered by Labrador CMS