Anders Reinertsen Liaøy i Multiconsult fikk heder for arbeidet med bærekraft og FoU-prosjektet Grønn VVS.

NEMITEK

Bærekraft-ildsjel vant hederspris

550 bransjekolleger møtte opp til det årlige rebusløpet i Oslo. Under middagen ble hedersprisene «Det Gylne Spjeld» og «Det Gylne Kar» delt ut til to respektive vinnere. «Karet» gikk til lederen av forskningsprosjektet Grønn VVS.

Published Last updated

Det var en varm høstdag som møtte deltakerne til rebusløpet i Oslo 5. september. 550 deltakere fordelt på 55 lag strebet gjennom Oslos gater for å løse oppgaver med mål om å finne den hemmelige sluttdestinasjonen der kveldens store fest skulle avholdes. 

Til slutt endte heldigvis alle lag opp nettopp der som var Meet Ullevål. Der ventet middag og servering, i tillegg til kåringen av vinneren av både rebusløpet, beste kostyme, og ikke minst hedersprisene «Det Gylne Spjeld» og «Det Gylne Kar».

Bærekraft i fokus

Det var en ydmyk prisvinner som takket bransjen.

NemiTek Oslo-nestleder Johanna Olsen leste opp begrunnelsen for utdelingen av «Det Gylne Kar». I den ga hun bakgrunn for at prisvinneren har jobbet lenge med bærekraft innen VVS, er en ekte ildsjel, og at det solide arbeidet allerede har ført til utvikling i bransjen.

Årets vinner av det «Det Gylne Kar» er Anders Reinertsen Liaøy.

Han har i lang tid jobbet med FoU-prosjektet Grønn VVS, og har fått publisert flere saker på nemitek.no om arbeidet. Han jobber som sivilingeniør i Multiconsult.

– Tusen, tusen takk! Man blir ganske ydmyk når man står foran en så stor forsamling med bransjekolleger, sa Liaøy fra scenen.

Etter takketalen tok Liaøy seg tid til å prate med nemitek.no. Det var en ydmyk ingeniør og forsker vi møtte:

– Jeg er veldig personlig motivert av bærekraft, og prøve å gjøre et positivt avtrykk. For min del bunner det dypt i kjærlighet for naturen og friluftsliv. Det å etterlate verden som et bedre sted for våre barn.

– Vi ser mange nye initiativer for tiden, og mange forstår at vi må jobbe med bærekraft. 

Grønn VVS-prosjektet avsluttes med en konferanse i januar 2025.
Du kan melde deg på det her.

Liaøy kunne avsløre at arbeidet med bærekraft i VVS-bransjen ikke er over for hans del:

–  Vi jobber med en ny søknad til Forskningsrådet for en oppfølger til Grønn VVS. Nå vil vi se på ting i en større sammenheng, avslutter Liaøy. 

Kleven på video

Vinneren av «Det Gylne Spjeld» 2024 er administrerende direktør for Camfil Norge AS, Jan-Erik Kleven.

Slik begrunnet juryen utdelelsen:

«Han har vært en foregangsperson i bransjen i svært mange år, og er et navn som er godt kjent for mange. Han representerer egen bedrift på en særdeles god måte, som hele tiden er i front når det gjelder utvikling. Han sitter i tillegg i styret til Eurovent, som den første norske representanten noensinne, og er en sterk stemme for de norske leverandørene. Han har gått foran når det gjelder utvikling av nye møtesteder, enten det er bransjefestene i VVS-dagene, eller om det er den årlige ERFA-konferansen...».

Kleven var ikke selv tilstede på rebusløpet, men hadde sendt en takkevideo til alle i salen.

– Kjære flotte bransjekolleger, dette er en pris jeg deler med alle mine kollegaer i Camfil Norge. Det er hyggelig at innsatsen vår blir satt pris på av bransjen! 

GK med den store seieren

Vinneren av beste kostyme ble Bravida, som hadde kledd seg i et militærgrønt tema.

Vinnerlaget fra GK Norge.

Vinneren av selve rebusløpet måtte avgjøres i en duell mellom et lag fra GK Norge og et lag fra Norconsult, da de delte poengsum etter rebusløpet.

I en nervepirrende finale, var det GK Norge som gikk av med seieren, stil stor applaus fra alle 550 som var tilstede i salen.

Det betyr at det er GK som får gleden av å arrangere neste års rebusløp.

Hvem ønsker du skal få hederspris i 2025? I dette skjemaet kan du nominere allerede nå.

Se bildegalleri fra rebusløpet:

Et av lagene til GK Norge gikk av med seieren på årets rebusløp i Oslo.
Bravida vant prisen for beste kostyme.
Slik ser det ut når en prisvinner innser det er han det er snakk om på scenen.
Vinneren av fjorårets rebusløp, Systemair og Frico, arrangerte årets rebusløp.
Leder i NemiTek Oslo, Jonathan Lundblad, speider etter Camfil-ansatte - som dessverre ikke var tilstede.
Powered by Labrador CMS