Pressemelding

Skal samarbeide om coworking

Proptech Innovation har inngått avtale med Energy Control om utvikling av coworking-spacet Proptech Bergen. Kontorfellesskapet huser blant andre Cisco, Airthings, Disruptive Technologies og en rekke andre selskaper.

Published Last updated

Proptech Bergen Workspace ble startet i et litt nedslitt kontorbygg på Kokstad for halvannet år siden. Bak initiativet sto proptech-entusiast og byggautmasjonsingeniør Tommy Hagenes i Energy Control. Han hadde en visjon om å samle spennende og relevante bedrifter som jobber med eiendomsteknologi i et felles miljø - og å gjøre bygget smart. Nå begge deler i ferd med å bli virkelighet.

Store oppsider

- Tommy har gjort en god jobb og fått “traction” på satsingen. Det han har startet på her, passer godt sammen med det vi jobber med i Proptech Innovation. Derfor ønsker vi både å støtte opp under og bidra til å utvikle Proptech Bergen Workspace videre. Et slikt coworking-space kan bli en viktig strategisk ressurs i klyngesatsingen vår, sier daglig leder i Proptech Innovation, Stig Frode Opsvik.

- Vi setter stor pris på samarbeidet som er på trappene med Proptech Innovation. Denne avtalen gir oss en anerkjennelse for den jobben som vi har gjort, samtidig som den åpner nye dører for Proptech Bergen Cowork. Vi håper og tror at dette skal bli en spennende innovasjonshub i bransjen, samtidig som det også skal være en levende lab for uttesting av ny teknologi, forteller gründeren Hagenes.

Spennende miljø

Proptech Bergen teller per i dag over ti virksomheter.

Cisco har etablert et testsenter i Proptech Bergen. Cisco er globalt selskap som produserer teknologi og leverer tjenester innen nettverk og kommunikasjon. De selger sine produkter under merkenavnene «Cisco», «WebEx» og «Scientific Atlanta», og har nesten 68 000 ansatte.

Videre har Airthings sitt Bergenskontor i Proptech Bergen Workspace. Airthings leverer prisvinnende radon- og innendørs luftkvalitetmålere, omsetter i dag for 150 millioner og eksporterer 90 prosent.

Andre bedrifter i lokalene er Infracity, canes.no, Kahrs eiendom, Itex, Mestergruppen, stikkontakten.no, Energy Control, IV Produkt og Pretre.

Siste tilskudd til miljøet er IoT-bedriften Disruptive Technologies, som flytter inn i disse dager. Disruptive Technologies leverer sensorløsninger blant annet til eiendomsbransjen. Bedriften har nylig konsolidert virksomheten og kjører videre med et mer spisset fokus enn tidligere.

Levende lab

Proptech Bergen tilbyr fleksibel leie av kontorplass. Kontorsenteret har døgnåpent, selvbetjent kiosk med Vipps Go og gratis kaffe/te, wifi, printer, kontorstøtte og parkering for sine leietakere.

I tillegg skal bygge være en levende lab for uttesting av ny teknologi.

- Vi har hatt som ambisjon å gjøre et i utgangspunktet “dumt” bygg “smart”. Det har vi langt på vei også klart, forteller Hagenes.

- Ved hjelp av sensorer og ny teknologi har vi redusert behovet for forvaltning, drift og vedlikehold dramatisk forteller han, og understreker at han gjerne inviterer bedrifter som ønsker å vite mer på besøk.

Fokus på utvikling

Samtidig som Tommy har fått sving på coworkingspacet, er det plass til flere. Avtalen som nå er inngått innebærer blant annet at bedrifter vil få rabatter dersom de både bruker workspacet og er medlem i Proptech Innovaton. Men først og fremst er det en avtale om å utvikle dette miljøet videre sammen.

- Vi vil jobbe sammen for utvikle dette miljøet videre, på flere måter. En av tingene vi vil se på etter hvert, er lokaliseringen. Lokaliseringen på Kokstad har sine klare fordeler og ditto ulemper. Vi vil se på mulighetene for å flytte miljøet nærmere de andre innovasjonshubene i sentrum av Bergen, forteller Opsvik.

- Vi er åpen for å se på lokaliseringen, og synes det er en spennende tanke å skape synergier mot de andre innovasjonshubene i byen. Samtidig ser vi også noen fordeler med nærheten til Flesland og det området som utvikles her, sier Hagenes.

Begge understreker imidlertid at dette ikke er noe som vil bli prioritert eller “rushet” kortsikt.

- Dette er vurderinger vi har god tid til å gjøre, sier de.

Powered by Labrador CMS