TRENGER FOLK: Christian Arnesen i B7 People forteller at de har stort behov for flinke rørleggere.
TRENGER FOLK: Christian Arnesen i B7 People forteller at de har stort behov for flinke rørleggere.

JOBB

Markedet støvsuges for dyktige rørleggere

Før jul trenger bemanningsbyrået B7 People 18 rørleggere til prosjekter i Bergen.

Published

– Markedet støvsuges for rørkompetanse, sier fagansvarlig for bygg, Christian Arnesen.

– Entreprenørene ringer til oss nesten daglig for å høre om vi har ledige rørleggere, sier faglig leder i B7 People, Christian Arnesen.

Bemanningsbyrået B7 People er et av bemanningsbyråene i Bergen som forsyner byggeplassene med fagkompetanse. De opplever nå et enormt behov for rørleggere.

– Rørkompetanse er svært etterspurt. Normalt pleier vi å ha en del utenlandske arbeidere på byggeplassene, men i det siste har det vært vanskelig. Nå er vi derfor på jakt etter norske rørleggere og bare før jul skal vi ha 18 nye arbeidere i sving, sier Arnesen.

Blir ofte fast ansatt

Han forteller at de i dag har cirka 15 rørleggere i arbeid på byggeplasser i Bergen. Med et behov på 18 nye skal de med andre ord mer enn doble.

– Entreprenørene ringer til oss når de ikke klarer å håndtere prosjektet med egne ressurser. Vi tar toppene, sier Arnesen.

Han er opptatt av å poengtere at de opererer etter likelønns-prinsippet, noe som betyr at alle deres medarbeidere får tilsvarende betalt som de andre som jobber på prosjektet.

– Nå er vi for eksempel på jakt etter seks stykker som kan montere sprinkleranlegg på et prosjektene vi bemanner. De seks jobber på dette prosjektet frem til de er ferdige. Da er det over på et nytt prosjekt eller de tar en liten pause. Ofte ender det imidlertid opp med at våre medarbeidere blir fast ansatt hos entreprenøren og så må vi begynne på nytt og finne nye medarbeidere, sier Arnesen.

Får telefoner fra hele verden

Nylig la selskapet ut en annonse på Finn.no hvor de etterlyste ti rørleggere.
– Behovet er kontinuerlig, så den annonsen kommer bare til å bli liggende på Finn. Etter én dag ringte det en svenske, men vi har også dialog med en engelskmann. Vi får ofte telefoner fra hele verden. Det er mange som ønsker seg til Norge på grunn av de gode lønnsbetingelsene. Personlig synes jeg det er kjempeartig å komme i kontakt med så mange mennesker fra ulike deler av verden, men vi er først og fremst på jakt etter norske rørleggere, sier Arnesen.

Powered by Labrador CMS