FYRTÅRN: De er miljøfyrtårn og prøver å bli bransjefyrtårn. Bak daglig leder Morten Skarra (til venstre) og markedssjef Jørgen Halland-Johansen. Foran kunde- og prosjektutvikler Ivar Snersrud (til venstre) og styreleder Tony Støkkebo.

Konsernbyggere inntar rørbransjen – søker etter dyktige rørleggere

ASKER: Snersrud & Pedersen kaster seg inn i kampen om et marked på 17 milliarder kroner. Med på laget er mennene som revolusjonerte malerbransjen.

Publisert

De er «bare» 23 rørleggere – men bedriften har sin egen skole, og den har en revisor, en advokat og en markedssjef i ledelsen. Snersrud & Pedersen satser på eiendomsselskaper, næringsbygg og sykehus.
– Men hjertet slår et slag ekstra for hotell, sier Ivar Snersrud, som arbeidet lenge på hotell selv før han tok svennebrevet.

Konsernbyggere

Rørleggermesteren i Asker tenker helt nytt. Med seg på laget har han fått Morten Skarra, med bakgrunn som revisor, som daglig leder.
– Det er utradisjonelt, dette med å ansette en revisor og siviløkonom. I rørleggerbransjen er det gjerne rørleggermesteren som er sjef, og kronprinsene kommer opp og blir prosjektledere, sier Snersrud.

Enda mer utradisjonelt ble det da han fikk med seg Tony Støkkebo som styreleder og Jørgen Halland-Johansen som markedssjef.

De to har nettopp takket for seg i Håndverksgruppen. De bygde den opp fra et lite selskap der tolv malermestere samlet seg om felles logo, til Norges største konsern innenfor maling, gulvlegging, mur og flis.

Rammeavtaler

– Det de gjorde der, er akkurat det samme som Ivar og jeg har diskutert: Skape litt mer trykk i markedet, jobbe med større rammeavtaler og jevnere med kundeflyt, planlegge bedre, sier Morten Skarra.

Han viser til markedsstatistikken for rørleggertjenester i Viken.
– Av et marked på rundt 17 milliarder har åtte selskaper sju milliarder, 36 selskaper har 3,6 milliarder, mens 769 selskaper deler på de siste seks–sju milliardene, sier Skarra.

Eiendomsettersyn

Allerede nå arbeider bedriften primært mot næringskunder med tekniske installasjoner; ikke minst sprinkler, varme og kjøleanlegg. Markedet strekker seg fra Gardermoen til Drammen og Ski.

– Vi har utviklet noen nye konsepter og skal bli enda sterkere på eiendomssiden. De som driver eiendom, trenger ettersyn og ivaretagelse av systemene sine, sier Tony Støkkebo.

– Vi skal bli sterkere på hotell, sykehus, universitet, større miljøer som trenger det vi kaller regelmessig ettersyn, sier han.

– Det gårdeier er opptatt av, er at bygget funker, understreker Morten Skarra.

– S&P Safety-konseptet startet med fullverdig ettersyn av sprinkelanlegg, forteller Ivar Snersrud.

– Etter hvert har det utviklet seg til å omfatte alle tekniske installasjoner i bygget. Energimåling, automatisering, lavere forbruk og renere vann er andre stikkord, sier han.

Trenger rørleggere

Nå har de fire lagt om selskapsstrukturen med holdingselskap og et eget datterselskap på prosjekt. Omsetningen skal passere 70 millioner kroner i år. S&P-skolen, som opprinnelig het Ivar-skolen, er i gang for å styrke kunnskapen til rørleggerne.

Snersrud vil gjerne snakke om at firmaet har dyktige, dedikerte rørleggere og flinke folk i administrasjonen nå, men de vil bli flere. Folk er flaskehalsen nå som det skal bli vekst:
– Vi må få rekruttert dyktige rørleggere som er gode på tekniske installasjoner. Det er veldig mange som har mye erfaring fra å pusse opp bad, men tekniske installasjoner er et fag i faget, sier Tony Støkkebo.

– Så har vi satt i gang et prosjekt for å se om vi kan få inn flere kvinner.

Han vil ikke si så mye om hvor veien går videre og om det er et mål å bygge opp Snersrud & Pedersen til milliardkonsern.
– Vi tar ett steg av gangen, og vi har veldig fokus på organisk vekst. Vi utelukker ikke å knytte til oss andre bedrifter som vil passe i kulturen og har de samme verdiene og normene om kvalitet, sier Støkkebo, som gjerne hører fra bedrifter som vil bli en del av S&P.

Powered by Labrador CMS