Falsk-rørlegger-gjersø-nemitek.
MÅNEDER: Slik ser det ut på badet to måneder etter at det skulle vært ferdig, sier Reidun Knutsen Gjersø.

Reidun (71) rundlurt av falsk rørleggermester

Rørleggeren ble kastet ut av Mittanbud og saksøkt for amatørmessig arbeid, men startet ny bedrift. Nå forteller flere privatkunder om tap i millionklassen etter like dårlig arbeid fra den nye bedriften.

«Uforståelig» og «Uryddig» sa Anders Larmerud i Rørentreprenørene Norge om jobben som VVS Partner hadde gjort. Han ble hentet inn som sakkyndig for å se på arbeidene før Ingrid T. Ødegård saksøkte bedriften.

– Selv de enkleste oppgaver er utført ufagmessig og i strid med teknisk forskrift og monteringsveiledninger, skrev Ødegårds advokat Stine Eriksrød.

Nytt firma

Saken førte til at VVS Partner ble fjernet fra Mittanbud. Men mannen bak firmaet, Marius Koldre, kom tilbake med nytt selskap. Sammen med Tormod Kronstad startet han Bygg & VVS Garanti.

Hjemmesiden til Bygg & VVS Garanti er nå borte fra nett igjen. På den påsto firmaet at Koldre var rørleggermester – en tittel han slett ikke har lov til å bruke. Kronstad, som har fått investeringsselskapet sitt tvangsavviklet og har gått konkurs med enkeltmannsforetakene sine Kronstad VVS Service og Tormod Kronstad Kybernetikk og Elektroteknikk tidligere i år, sto oppført som VVS-ingeniør.

rørleggerjobb av mitt anbud
Saksøkte populær Mittanbud-rørlegger

Krise for flere kunder

Etter at Nemitek.no skrev om saken, har flere privatkunder tatt kontakt og fortalt om store tap, ødeleggelser og arbeid som er så dårlig utført at alt har måttet rives og gjøres på nytt. Bare i de sakene der vi har vært i kontakt med kundene, sier de at de til sammen har tapt millionbeløp.

Reidun Knutsen Gjersø er en av dem. Hun skal selge en leilighet i Oslo og ville pusse den opp før salget. Nok en gang er det Mittanbud som har formidlet jobben som gikk galt.

– Bygg & VVS Garanti hadde strålende omtale. De hadde våtromsnorm og sertifikater og alt i orden. Jeg skulle betale halvparten først og den andre halvparten når de var ferdige, forteller hun.

– Men de begynte å presse for å få penger med en gang. De skulle begynne 19. februar, så kom de ingen vei. I april ble jeg skjelt ut fordi jeg ikke betalte, men ingenting var gjort, sier Gjersø.

Betalte 50 000

Hun tok opp utskjellingen og sendte lydopptaket til Mittanbud.

– Da forsvant de derfra. Så ringte Koldre meg og ba om unnskyldning. Jeg fikk råd av andre om å betale så de kom i gang, og de sa at hvis de fikk betaling, skulle de kjøre på, sier hun.

Hun betalte 50 000 kroner. Så fikk hun beskjed om at rørleggerne helt sikkert skulle begynne den dagen, så en annen dag, så i påskeuken og så rett etter påske.

– Over to måneder etter at de skulle vært ferdige, har jeg betalt 50 000 for ingenting og må betale 50 000 til for å få bort alt. Vi sjauet søppel etter dem i fire timer. De har ikke ryddet en flis, sier Gjersø.

Falsk-rørlegger-ryddejobb-nemitek
RYDDEJOBB: Kunden måtte bære ut og kjøre lass med søppel fra leiligheten.

– Høres rart ut

Nemitek.no har nok en gang forsøkt flere ganger på flere forskjellige måter å få tak i Marius Koldre, uten at han har svart eller ringt eller meldt tilbake.

Styreleder Tormod Kronstad, derimot, lover å rette opp:

– Dette høres rart ut. Vi har revet badet, fjernet litt råte og venter på at hun skal fjerne søppel og fliser. Det er vi som venter på kunden, sier han.

– Det har vært en kar der tidligere som ikke har gjort riktig membranarbeid. Så har vi støpt opp og lagt sveisemembran. Vi skal legge varmekabler og fliser, også, men så stoppet det litt, og jeg har ikke fått kontakt med henne i det siste, sier Kronstad.

– Ting tar litt tid, men det blir orden på det der. Det er bare å få ordentlig dialog med kunden, og det har vært en utfordring med betaling som gjør at arbeidet er stoppet, sier han.

– Alt må fjernes

Reidun Knutsen Gjersø rister på hodet av den tilbakemeldingen.

– Jeg har kastet søppel for ham, jeg forventer ingenting som ikke er avtalt, men jeg forventer det som er avtalt. Før jeg kommer med noen betalingsplan, må han komme med en plan for oppstart og videre arbeid. Jeg har betalt 50 000 kroner for ingenting. Bedriften som jeg har hatt inne nå for å se på det, sier at alt må fjernes, sier hun.