PRESSEMELDING

Trådløs revolusjon

Lindabs nye romstyringssytem - Ultra BT, introduserer en ny måte å styre og optimalisere ventilasjonssystemet på romnivå.

Published

Systemet kan monteres i eksisterende ventilasjonsanlegg og med helintegrert Bluetooth-teknologi styres driften trådløst fra Lindabs app OneLink.

- Er ventilasjonsanlegget fra før trykkstyrt, kan vi benytte oss av eksisterende kanalføringer og montere systemet etappevis, noe som gjør det kostnadseffektivt, sier Stefan Myhre Pettersen, salgssjef Luftteknisk i Lindab i en pressemelding.

En av Lindabs siste innovasjoner er en oppgradering av UltraLink. I kombinasjon med batteridrevne trådløse bluetooth-sensorer har Lindab skapt romkontrollssytemet Ultra BT. Sensorene overvåker CO2, fuktighet, tilstedeværelse og temperatur i rommet og Ultra BT-systemet styrer og kontrollerer dette via appen, OneLink.

- Ultra BT er et viktig skritt for å bli enda mer energieffektiv og fordi sensorene er trådløse, forenkler det installasjonen. Normalt er det tidkrevende og dyrt å installere et DCV-system, men med Ultra BT blir det enkelt og det reduserer både installasjonstid og kostnad, sier Myhre Pettersen.

Installer rom for rom

Ultra BT bruker bluetooth-teknologi og trådløse sensorer for å måle og tilpasse seg gjeldende forhold, for at anlegget skal gi korrekt luftmengde til korrekt tid. Siden Ultra BT er tenkt å benyttes på trykkstyrte systemer kan man oppgradere enkeltrom hver for seg og oppgradere et eksisterende CAV-system til et rom for rom DCV-system.

- Dette er en god måte å dele opp investeringene på, da man ikke trenger å oppgradere hele ventilasjonsanlegget på en gang, men ta rom for rom eller en hel sone/etasje hvor det er nødvendig. Dette fordeler kostnader og man kan oppgradere bygget etappevis og om ønskelig kontrollere besparelser underveis, forklarer Myhre Pettersen.

Powered by Labrador CMS