AVSTAND: Håvard Larsen har delt opp arbeidsstokken. Ikke alle rørleggerne møter kollegene på lageret, dermed slipper alle å gå i karantene hvis én blir syk.

Harald holder rørleggerne adskilt

Arbeidsstokken er delt slik at ikke alle skal bli borte hvis én blir syk. Nå har Harald Larsen Rørlegger åpnet butikken på Støren igjen etter at den var stengt en stund.

Published

– Vi stengte butikken, men så hørte vi at andre hadde åpent, så vi åpnet også igjen, forteller Håvard Larsen. Han leder en rørleggerbedrift som har klart å fortsette nesten som normalt mens koronaen har stengt store deler av samfunnet.

Verneverdig prosjekt

– Vi arbeider med boliger, en barnehage og det gamle militære sykehuset i Trondheim som skal bygges opp til museum, forteller han. Museet blir en god referanse: Statsbygg er byggherre, og alt i det verneverdige bygget må klareres med Riksantikvaren.

Jobbene har gått videre som de pleier. Larsen har bare norske ansatte. Entreprenørene som bedriften arbeider for, derimot, har flere som er blitt sittende i karantene etter at de har vært i hjemlandet.

– Så er privatkundene en ganske stor del av virksomheten. Én til to av de ni ansatte her reiser på serviceoppdrag, sier Håvard Larsen.

Åpnet igjen

Da butikken åpnet igjen, var den godt utstyrt med plakater og råd om viruset. Fra kjedekollegene i VB har han hørt mye om erfaringene underveis.
– Den beste reaksjonen var vel fra han som sa at han merket at tidene har forandret seg. Nå er det respektabelt å lukte sprit, smiler han.

Butikken har ikke vært helt stengt – han har sluppet inn folk som har hatt behov for det, men dørene har vært låst og offisielt har den ikke vært åpen. Etter at den åpnet igjen, har flere vært innom og handlet litt.

Skeptiske privatkunder

Blant privatkundene er mange litt skeptiske til å ha rørleggeren på besøk.
– Men vi har fått gjort jobbene. Noen er avlyst på grunn av forkjølelse, men ingen på grunn av korona, forteller Larsen.

Nabokommunen Rennebu har «søringkarantene». Der har folk utenfra i prinsippet ikke sluppet inn i kommunen uten å måtte i karantene. Harald Larsen Rørlegger har fått en jobb i Rennebu nå i april. Men folk som har en jobb å gjøre, slipper inn så lenge de ikke blander seg med lokale.

Delt opp

– Her har vi delt opp arbeidsstokken litt. Vi driver på med sluttfasen i et leilighetsprosjekt. Rørleggeren som arbeider der, er ikke innom her som vi har kontor, butikk og lager. Dermed blir ikke hele firmaet stengt hvis det er noe, sier sjefen.

Generelt forteller han om et marked på vei opp før koronaen rammet.
– Vi har fullt opp å gjøre ut året. Så sant det ikke blir stopp på noe anlegg, er det full fart. Men det er klart – vi vet ikke fra dag til dag hvordan det kommer til å utvikle seg, sier Håvard Larsen.

Powered by Labrador CMS