ROMSLIG: Olav Tellebon er nyinnflyttet i større lokaler.

Korona og rørbransjen:

Gass, biovarme og greit med oppdrag

Da Norge stengte, hadde bedriften allerede satt av uken til å flytte.
– Det gikk ut over ordrereserven til å begynne med, men nå føler jeg at det begynner å bygge seg opp igjen greit med arbeid, sier Olav Tellebon.

Publisert

Han driver Rørleggermester Olav Tellebon. Neste år er det 30-årsjubileum for bedriften som han startet hjemmefra i Folldal. Senere flyttet både han og firmaet til Alvdal, og i vår var det klart for nye og mer romslige lokaler på industriområdet Plassen.

Planlagt flytting

– Her var det bråstopp på telefonen allerede uken før nedstengningen. Så ble det stengt på fredag, og uken etter hadde vi planlagt å flytte. Det passet veldig bra. Den uken hadde vi satt av, vi prøvde å unngå å ta på oss jobber, og så drev fire–fem mann og flyttet, forteller Tellebon.

Den første tiden tæret han på ordrereserven. – Nå føler jeg at det begynner å bygge seg opp igjen og bli greit med arbeid. Vi har veldig bra reserver utover høsten og vinteren, men vi har plass til mer, sier rørleggermesteren. Han har klart seg gjennom året uten permitteringer.

Fjøs og gass

Tellebon forteller hvordan han var første Rørkjøp-medlem utenfor Oslo og at han er godt fornøyd med kjeden. Han driver en allsidig bedrift med varierte oppdrag.

– Det går mye i rehabilitering. Noe nybygg, noen hytter, og så har vi noen storfjøs. Vi har ikke de store prosjektene, sier han – mesteren har med seg tre rørleggere.

– Nye fjøs er veldig greie og fine å jobbe i. I storfjøsene med robot og drikkekar legger vi opp mer rustfrie rør. Det er trivelig å se at bonden satser, sier Olav Tellebon.

Han håper bøndene skal klare seg godt fremover, engasjerer seg i hvordan utmarka gror igjen og skulle ønske alle hadde ti geiter hver for å hindre det.

Og ja, han er allsidig, sier han.
– Vi har sveisejobber, grøfter, varmepumper, fine bad, fjøs, og ikke minst gass. Jeg er utdannet gasstekniker, også. Det er blitt mindre for industri, men småanlegg på bolighus og hytter, forteller Tellebon.

Biovarme

– Dessuten har vi hatt mange biovarmeanlegg de siste årene. Alvdal Biovarme har flere anlegg som leverer til både bolighus og store bygg, sier han. Det er snakk om flisfyringsanlegg – kratt blant annet fra grøfterensk som flises opp og utnyttes.

– Det har vært mye sveising og montering i boliger og skoler. For huseieren er det penger tjent å koble seg på anlegget.

Jeg er mest redd for vinteren og neste år.

Olav Tellebon

Et prosjekt som har gått over lang tid, er Steien Hotel og Skydsstation. Det tradisjonsrike hotellet pusses opp og skal være ferdig før jul.

– Vi har sprinkling, vannbåren varme og 14 bad. Det har tatt borti ti år, sier Tellebon, som også har hatt jobben på det andre hotellet på stedet – Frich’s, best kjent som Taverna.

– På Taverna pusset vi opp 25 bad i vinter. Vi var ferdige akkurat til koronaen kom og det ble stengt.

Olav Tellebon er fornøyd med ordrereseven akkurat nå.
– Jeg er mest redd for vinteren og neste år. Jeg er helt enig med den bekymringen folk i bransjen har, for at det er da nedturen kommer, sier han.

Powered by Labrador CMS