LITE HÅNDTAK: Matt svart går igjen på hyttene, og det er slutt på den klassiske utformingen. Foto: Shutterstock

Slik skal kjøkkenet være på luksushyttene

Hyttekjøkkenet er ikke som før, og kundene vet godt hva de vil ha. Matt og svart går igjen, og det er lite håndtak og tradisjonell utforming, forteller Jørgen Forreløkken hos Rørlegger-Service.

Published

Vinstra-bedriften befinner seg midt i hytteeventyret. Ikke langt unna ligger både Hafjell og Kvitfjell, med jevnlige utbygginger og mange store og påkostede hytter.

Spesialbestilt

– Kjøkkenet på disse hyttene er stort sett spesialbestilte kjøkken som blir plassbygd. Kundene bestiller fra møbelsnekkere og spesialleverandører, forteller Forreløkken. Han er driftssjef i Rørlegger-Service på Vinstra.

Rørleggeren i Midt-Gudbrandsdal har ikke de store faglige utfordringene på slike hyttejobber. – Når vi kommer inn i bildet, er kjøkkenet stort sett ferdig oppsatt, sier han.

Svart og messing

BEVISSTE: De leverer til kjøkken og bad på de påkostede hyttene i Hafjell og Kvitfjell. Jørgen Forreløkken forteller om bevisste kunder som er villige til å betale det det koster.

På hyttene ser han lite furu og nasjonalromantikk.

– Designmessig er kjøkkenene ganske strømlinjeformede. Det ser ut som det gråsvarte er litt på tur tilbake. Matt svart går igjen på hyttene, og det er slutt på den klassiske utformingen. Her er det lite med håndtak, sier Jørgen Forreløkken.

Armaturer og vasker som han leverer til hyttene på fjellet, er ofte spesialbestillinger i øvre prisklasse.

– Det som har gått igjen mye nå, er messing. Messingvasker og designkraner. Det er ordentlige saker, konstaterer han.

Utstyrsbevisste

Gjennom medlemskapet hos VVS Eksperten har Rørlegger-Service tilgang på det meste av produkter og gode priser, sier han.

– Det vi ser når vi går i gang med kjøkken på hyttene, er at kundene er veldig utstyrsbestemte. De vet hva de ønsker. Vi kommer selvsagt med noen forslag, men de er veldig bevisste på hva de skal ha. Så er de innforstått med hva ønskene betyr og at prisene ofte er deretter.

Rørlegger-Service arbeider mye på hyttene og har ellers større prosjekter og fast samarbeid med et byggefirma. Boliger er det færre av.

– Vi ser nok at hyttekundene er mer bestemte enn boligkundene på hva de skal ha, forteller Forreløkken.

Powered by Labrador CMS