Slår seg sammen: (f.v) Søren Holm Johansen, Group Executive Director i Rambøll, Jens-Peter Saul, CEO i Rambøll, Mette Kynne Frandsen, CEO og Partner i Henning Larsen, Louis Becker, Partner og Design Principal i Henning Larsen.

Verdenskjent arkitektfirma blir en del av Rambøll-gruppen

Rambøll og arkitektfirmaet, Henning Larsen slår seg sammen. Den felles visjonen er å skape bærekraftige byer og bygninger som bidrar til å løse de store globale utfordringene.

Publisert Sist oppdatert

Henning Larsen fortsetter under eget navn og skal i den nye organisasjonen drive den felles ambisjonen om å levere integrerte designløsninger av bærekraftige bygg og byer, basert på bedriftenes globale plattform og nordiske verdisett. Det danske arkitektfirmaet har også kontor i Oslo.

- Arkitektur i dag handler ikke bare om å designe og bygge, men om å løse konkrete utfordringer for mennesker. Vi kaller det det utvidede arkitekturbegrepet hvor vi kombinerer vår design med forskning og kunnskap. Slik har vi arbeidet de siste ti årene. I den nye konstellasjonen med Rambøll får vi tilgang på verdens ledende eksperter, teknologi og digitalisering, som vi utvikle arkitekturen og prosjektene våre på helt nye måter i fremtiden, sier Louis Becker, partner og design principal i Henning Larsen.

Samarbeid som gir store muligheter

- Vi har nettopp levert vårt beste årsresultat i selskapets historie, drevet av en global ekspansjon og prosjekter på seks kontinenter. Sammen med Rambøll får vi muskler til å ta det neste steget i internasjonaliseringen vår, og styrke våre muligheter for å skape visjonært bærekraftige bygninger med konkrete løsninger på noen av de mest krevende utfordringene som i dag preger verdens byer og samfunn, sier Mette Kynne Frandsen, CEO og partner i Henning Larsen.

Internasjonal spydspiss for arkitektur og urbane løsninger

At Henning Larsen nå blir en del av Rambøll Gruppen er et viktig strategisk skritt for Rambøll. Det kommende året er ambisjonen å etablere en global forretningsenhet innen arkitektur, med ca. 800 arkitekter og landskapsarkitekter. Denne vil ledes av Mette Kynne Frandsen. Ifølge Jens-Peter Saul, konsernsjef i Rambøll Gruppen, betyr dette at Rambøll får mulighet til å komme enda tettere på kundene sine.

- Med Henning Larsen kombinerer vi arkitektur, ingeniørvitenskap, integrert design og sterke digitale løsninger, som setter et positivt bærekraftavtrykk globalt. For Rambøll betyr kjøpet også at vi kan styrke vår dialog med kundene i de tidlige fasene av prosjektene, hvor fokuset er på konsept- og ideutvikling. Slik kan vi bidra til at forutsetningene for bærekraftig design tegnes inn fra begynnelsen. Sammen får vi en unik posisjon i konkurransen om de mest spennende og krevende prosjektene, og øker internasjonaliseringen vår med et tydelig skandinavisk avtrykk, sier Saul.

- Ved å gå sammen med Henning Larsen styrker vi vår satsing innen arkitektur både her i Norge og globalt. Dette befester vår posisjon som et av de største arkitektmiljøet i Norge, samtidig som det gir spennende muligheter internasjonalt. Vi ser frem til å ønske Henning Larsen velkommen til den norske grenen av selskapet, samt å få 300 dyktige nye kolleger fra Henning Larsen, sier Ole-Petter Thunes, Direktør Rambøll i Norge.

Kjøpet trer i kraft 2. januar 2020.

Powered by Labrador CMS