FORNØYD PARTNER: Et år etter at han gikk ut av VB, bestemte Stig Einar Mork seg for å slutte seg til Flow.
FORNØYD PARTNER: Et år etter at han gikk ut av VB, bestemte Stig Einar Mork seg for å slutte seg til Flow.

Gir Flow fotfeste i Bodø

Svartisen VVS skaffer Flow Group fotfeste i Bodø. Flow-partneren i Meløy vil være med i en by der det skjer mye i årene som kommer.

Published

- Det er ikke flust med mellomstore prosjekter i hjemkommunen, konstaterer Stig Einar Mork.

Han eier og driver Svartisen VVS. Fra kontoret på Halsa dekker bedriften Gildeskål, Rødøy og hjemkommunen Meløy.

Mellomstore prosjekter

– Det er de mellomstore prosjektene vi primært ønsker å være i. Nå er vi fire mann. Så er det spørsmål om vi skal satse for å komme oss opp i fem–seks mann ute eller om vi bør være i den størrelsesorden vi er, sier han.

Bedriften har satset på partnerskap med Flow. Tidligere var Svartisen VVS en VB-rørlegger, og Mork ville gjerne være en del av et nettverk da han gikk ut av kjeden.

– Jeg forhandlet meg til en grei avtale da, for jeg hadde en «feeling» for hvor markedet burde ligge. Men den feelingen mister du fort. Så er det kjempeviktig å ha et nettverk. Jeg bestemte meg for at jeg skulle ha et år alene og bruke det året til å sondere hva jeg ville videre. Jeg så det som lite aktuelt å gå inn i en av de andre kjedene, så jeg lette etter en type samarbeidspartner som jeg følte at jeg matchet mer med, forteller han.

Milliarder i Bodø

Det synes han at han fant i Flow-systemet. Han snakker om tankemønsteret, delingskulturen og ønsket om å løfte alle opp på samme nivå.

Nå samarbeider Svartisen VVS og Flow om nyetablering. I Bodø skal staten bruke mange milliarder kroner på å flytte flyplassen. Så skal det bygges en helt ny bydel der flyplassen ligger i dag.

– Jeg har tro på Bodø. Vi driver sammen med Flow med en etablering der. I løpet av kort tid skal vi begynne å søke etter folk, sier Mork og forteller om en modell der Svartisen VVS og Flow eier den nye bedriften sammen.

Prosjekter sammen

– For vår del betyr det at vi blir litt friere til å kunne ha en mindre stab her, og så kan vi gjøre prosjekter sammen med Bodø og hente folk etter behov hvis vi trenger flere på et større prosjekt her i området, sier han.

– Det er fryktelig vanskelig å bemanne en bedrift i Meløy med tanke på storprosjekter. Det er ikke så mange hele tiden at vi kan ha den kapasiteten. Samtidig har vi hatt prosjekter i Bodø der vi har vært ønsket, men ikke har hatt kapasitet. Den synergien vi da får i Flow, blir veldig spennende, mener han. Samarbeid om en spylebil er også en tanke han ser på – det vil bidra til å sikre den jevne tilgangen på arbeid.

Glad i varme

Stig Einar Mork startet opp i 2013. Han forteller hvordan han spesielt liker å holde på med varmejobber:
– Trekke rør i rør kan alle gjøre, men varmen krever litt mer, sier han.

Svartisen VVS kan blant annet vise til en idrettshall med brønnpark og varmepumpe, en sykehjemsutbygging med både sanitær, sprinkler og luft-til-vann-varmepumpe, en skole med åtte energibrønner i tillegg til sanitærjobben – og mange boliger med både jordvarme og luftvarme.

– Vi har kanskje flest luft-til-vann-anlegg. Jordvarme er jo det mest driftssikre, og du har jevnest virkningsgrad, men her på kysten er det null problem å bruke luft-til-vann. Virkningsgraden er veldig god, sier han.

Powered by Labrador CMS