TEAMET BAK SUKSESSEN: Fjordane varmepumpeservice på Sande i Sunnfjord jobber hardt for å holde tritt med forespørslene. Thomas Grepstad i front.
TEAMET BAK SUKSESSEN: Fjordane varmepumpeservice på Sande i Sunnfjord jobber hardt for å holde tritt med forespørslene. Thomas Grepstad i front.

VARME

– Har det helt hinsides travelt

Varmepumper går unna som varme wienerbrød for Fjordane Varmepumpeservice, som ligger an til en vekst på 40 prosent sammenlignet med fjoråret.

Published

– Det er helt hinsides. Vi monterer så mye som vi bare klarer, sier daglig leder og eier av Fjordane Varmepumpeservice, Thomas Grepstad.

Rekord på rekord

Selskapet ligger på Sande i Sunnfjord, et lite knutepunkt cirka 30 minutter fra mer kjente Førde, og stedet hvor undertegnende fikk sin første fartsbot tilbake i 1994. Det var ikke bare i 1994 det gikk fort, det går også unna for de fire varmepumpemontrøene i det fem år gamle selskapet.

– Vi bikker nok 500 solgte varmepumper i år. Det er all time high og sørger også for at 2021 blir tidenes beste år, med god margin, sier Grepstad.

Han forteller at de i år ligger an til å runde en omsetning på 13 millioner kroner, opp fra knappe ni millioner i fjor.

– På bare fire medarbeidere skal det nesten ikke gå an. Så mye som vi har å gjøre nå, så ligger det nok derfor i kortene at vi må øke staben med en montør til, sier Grepstad.

Eventyrlig reise

Historien til selskapet begynte i 2016, da Grepstad fortsatt jobbet offshore. God turnusordning gjorde at han kunne selge og montere varmepumper i friperiodene. Det ble fort travelt og allerede første år, da selskapet ble drevet som et enkeltpersonforetak og på halv tid, passerte inntektene 900.000 kroner. Han bestemte seg derfor raskt for å satse på varmepumper på heltid.

– I 2017 ansatte jeg derfor en mann til, sier Grepstad.

Omsetningen gjorde et hopp til 3,5 millioner kroner. Den positive utviklingen fortsatte og allerede i 2018 passerte de 6,2 millioner kroner. I 2019 viste regnskapstallene inntekter på 7,5 millioner, før de i fjor altså havnet på nesten ni millioner kroner.

– Det har vært en veldig kjekk reise. Vi har åpenbart truffet markedet godt, sier Grepstad. '

Skal bli størst

Selskapet er i ferd med å etablere seg som en betydelig aktør i markedet i tidligere ytre. Mye av kundene ligger i Sunnfjord, men de har også en rekke oppdrag både lenger nord, sør og inne i fylket.

– Vi reiser både til Sogn og til Nordfjord. Vi har til og med hatt oppdrag i Bergen, sier Grepstad.

Han forteller at ambisjonen deres er å bli den ledende varmepumpeaktøren i Sogn og Fjordane. Med den veksten de har hatt de siste årene er det nok flere som har grunn til å skjelve litt i buksene.

– Vi var allerede i 2020 andre største Samsung-forhandler og tredje største Toshiba-forhandler i Norge. Det er vi selvsagte stolte av, sier Grepstad, som forteller at hovedårsaken til at de har kommet dit handler om å levere kvalitet i alle ledd.

– Derfor selger vi bare varmepumper fra kjente og veletablerte merker. Vi har også høyt fokus på service og oppfølging av kundene våre, sier Grepstad.

Powered by Labrador CMS