Merte Øino og Hilde Brønlund med "Det Gylne Spjeld"

"Det Gylne Spjeld"

Ny hederspris gis fra lokallaget i Oslo til ildsjelene i bransjen.

Publisert

Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk Forening er en landsdekkende forening med medlemmer tilknyttet gjennom lokallag i sin del av landet. Lokallagene driftes av frivillige og engasjerte medlemmer, og har et eget styre som er ansvarlig for drift i sin del av landet. Den 5. september i år arrangerte NemiTeks lokallag i Oslo enda et storslagent rebusløp. Her ble det delt ut en rekke priser hvor lokallaget i år kom med en ny hederspris, Det Gylne Spjeld.

- Så lenge vi har vært i styret til Oslo Gruppe har vi hatt stor nytte og glede av flere tidligere styremedlemmer og andre ildsjeler i bransjen. Selv om styret er en liten gruppe som har ansvar for lokallagets aktiviteter så er det mange som bidrar på ulike måter, særlig i forbindelse med arrangementene våre. Derfor har vi lenge ønsket å dele ut en hederspris til noen av disse ildsjelene som gjør så mye for oss. Som alle gode priser så har også denne fått et fint navn, naturlig nok «Det Gylne Spjeld», forteller Thea Danielsen Siv.ing. VVS/Energi i Multiconsult.

Det Gylne Spjeld tildeles…

Hilde Brønlund, daglig leder i F-tech og Merete Øino, salgsingeniør fra Systemair mottok prisen basert på deres evne til å inkludere andre, bidra med praktiske ting, dele erfaringer og anbefalinger til gjennomføring av arrangementer og spre glede og engasjement.

- Merete og Hilde har gjort så mye positivt, særlig for jentene i bransjen, som rett og slett er helt uvurderlig og utrolig inspirerende. Vi er enormt takknemlige for alt de gjør, både for oss i styret og for alle medlemmer i foreningen, om dere vet det eller ei. De er uvurderlige støttespillere og det var jammen på tide at vi ga dem litt annerkjennelse for det, sier Thea.

Både Hilde og Merete var overasket over å motta en slik pris. – Det er jo alltid hyggelig å bli satt pris på! For et par år siden var vi jo enda mer aktive i bransjen, men nå har Thea tatt over en god del så hun fortjener nesten en pris hun også, sier Merete.

- Det er gøy å bidra og hjelpe til, og jeg må si at det har blitt en stor del av min sosiale arena hvor foreningen har spilt en viktig rolle i å bygge nettverk. Vi har jo begge sittet i styret og rådet til lokallaget, men nå er det noen andre sin tur, sier Hilde.

Kvinner i VVS-bransjen

Det var helt tilfeldig at Merete og Hilde endte opp i VVS-bransjen og da de først kom inn trivdes de så godt at de har vært med i over tjue år.

Hilde forteller at valget om å ta ingeniørstudiet var helt tilfeldig. – Jeg hadde noen bekjente som valgte den veien og det hørtes interessant ut, men jeg syns ikke studiet i seg selv var så gøy. Det endte med at jeg ble i ventilasjonsbransjen, og det har jeg aldri angret på. Jeg tror det hadde vært mindre tilfeldig dersom faget hadde mer fokus på energi da, som det har nå, sier Hilde.

- Det er en god bransje med masse hyggelig folk, og for så vidt en liten bransje, sier begge.De understreker også at arenaene foreningen lager er med på å tilrettelegge for et voksende og veldig fint nettverk i bransjen.  – Det er veldig viktig, legger Merete til.

Jentetur til Trysil

Damene møttes for første gang tidlig på 2000-tallet i svartløypa på Kvitfjell på en bransjetur. – Det var blåis i bakken og Hilde var litt ustødig på skiene og jeg hadde gamle telemarksski, så nedoverturen ble en god blanding av latter og gråt. Nå kaller jeg Hilde for VVS-kona mi, forteller Merete med et smil.

Trysilturen var opprinnelig et fellesarrangement mellom Systemair, F-tech og GK arrangert med formål om å skape en egen arena for damene i bransjen. Etterpå fikk de gjennomslag av foreningen til å gjøre dette til en såkalt «VVS-tur» hvor flere i bransjen kunne bli med. 

- Det er spesielt stas å være på arrangementer som rebusløpet hvor jeg ser jentene fra jenteturene treffer hverandre og holder kontakten. Det er det Merete og Hilde som har lagt grobunnen for og jeg er så utrolig imponert over hvor bra det funker! At de fremdeles hjelper til der de kan og kommer med råd – og oppfordringer til å gjøre vår egen greie – er en utrolig stor ressurs for oss, forteller Thea.

- Trysilturen er jo vår lille baby! Det var viktig at vi lagde noe for damene og nå ser vi at flere danner kvinnenettverk. Vi er glade for at Thea har tatt over, og at det er damer som ønsker å fortsette og skape slike arenaer for bransjen, avslutter begge med et smil.

Årets Trysiltur er som alltid lagt til uke 10, den 6.-8. mars. Følg med for mer informasjon om dette!

Powered by Labrador CMS