Det nye Tøyenbadet.

PRESSEMELDING

Dantherm leverer klimaanlegg til det nye Tøyenbadet

Dantherm AS Norge er valgt som leverandør av komplette ventilasjons-/avfukterløsninger til det nye Tøyenbadet.

Published Last updated

Det er Oslo kommune ved Oslobygg KF som er byggherre for badeanlegget, som vil bli Oslos største og gi hovedstaden et hovedbad for både idrett og publikum.

Ventilasjons- og klimaløsningene som Bravida skal installere er spesifisert av Asplan Viak AS og produseres og leveres av Dantherm.

Tøyenbadet er eiet og drevet av Oslo kommune, og blir bygget på den samme tomt som gamle Tøyenbadet, som ble stengt permanent i januar 2020, og revet samme vår.

Med et totalt areal på hele 16 000 m2, er den nye fire-etasjers arenaen planlagt å åpne i 2024.

Det nye badeanlegget vil inneholde fire innendørs bassenger samt et utebad med et stort multibasseng og stupebasseng, sammen med vannsklier og rundt 500 innendørs tribuneplasser.

I tillegg skal anlegget inneholde en fullverdig flerbrukshall.

Byggeprosjektet skiller seg ut med høye miljøkrav, blant annet med trekonstruksjon og grønt tak og ved at anlegget bygges som passivhus.

Det planlegges også å gjenbruke renset regnvann som bassengvann. Varmesystemet baserer seg blant annet på fjernvarme, energibrønner og solenergi.

Med målsetning om å redusere energiforbruket samtidig som man sikrer godt inneklima oppfylte Dantherm Asplan Viaks spesifikasjoner med sine fleksible løsninger.

En av hovedutfordringene var å finne en løsning som ville oppfylle maks. 10 GWP (Global Warming Potential).

Løsningen Dantherm har utviklet i nært samarbeid med de involverte parter leverer akkurat det.

- På Dantherm har det å lage miljøvennlige løsninger vært en del av vårt DNA i flere tiår, så vi er ekstremt stolte over at Dantherm AS har blitt utnevnt til offisiell leverandør for dette unike prosjektet. Det har vært en veldig interessant og utfordrende oppgave å utforme en optimal løsning som oppfyller strenge krav til luftkvalitet, energiforbruk og miljøvennlighet, sier administrerende direktør Stig Solberg.

Senioringeniør Nic Holm legger til:
- Vi vurderte tre forskjellige Dantherm teknologier, og er fornøyd med den valgte løsningen hvor F-gasser unngås da løsningen er basert på isvann / CO2 og samtidig har en bedre driftsøkonomi enn motstrøms aggregater.

Prosjektleveransen fra Dantherm består av seks DanX luftbehandlingsenheter. I tillegg til ekstremt energieffektiv drift, kan anlegget avfukte luften med 350 - 1200 liter vann i timen.

Powered by Labrador CMS