Camilla Cox fra Kråkerøy Rør, 
Frøya Kjellevold fra Hagenes AS og 
Kais Ibdah fra Hadeland Rørservice AS er årets finalister.
Camilla Cox fra Kråkerøy Rør, Frøya Kjellevold fra Hagenes AS og Kais Ibdah fra Hadeland Rørservice AS er årets finalister.

Norges hyggeligste rørlegger: Disse er finalister

De tre finalistene jobber i Fredrikstad, Arna og Brandbu.

Published

Tre rørleggere er i finalen til kåringen Norges Hyggeligste Håndverker. De tre finalistene jobber i Fredrikstad, Arna og Brandbu.

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Det er tredje gang kampanjen arrangeres, og engasjementet har vært enormt. De tre rørleggerne i finalen er:– Nivået på de nominerte er høyt, og de har fått mange stemmer og nominasjoner alle sammen. Det er gøy å se at vi både har kvinnelige og mannlige finalister. Det er også gøy å se at det er en rørlegger som er nominert i lærling-kategorien, så da er rørleggerne godt representert i finalen i Norges Hyggeligste Håndverker, sier Lars Erik Fossum, Country Manager i Oras, som er hovedsponsor for rørleggerkategorien.Norge vil ifølge SSB mangle 90 000 fagarbeidere i 2030. Rekruttering av gode fagarbeidere er sentralt i årene som kommer.– Det er viktig å sette fokus på de gode håndverkerne der ute, og være med på å hylle rørleggerne og støtte rørleggerfaget som et yrke og utdannelse, sier Fossum.

Vinneren kåres 14. september

Hvem som går til topps i konkurransen blir avgjort 14. september under Boligmessen i Telenor Arena. Juryen innser at de har en vanskelig jobb foran seg:– Det er meget sterke kandidater som er i finalen, men til slutt må vi ta en avgjørelse om hvem som skal gå helt til topps. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med en gjeng veldig hyggelige håndverkere de neste ukene, og er sikker på at vi finner en verdig vinner til slutt, sier Christel Borge, jurymedlem og administrerende direktør i Dipper, mobilselskapet for små og mellomstore bedrifter.Mer informasjon:Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra mobilselskapet Dipper og Mittanbud og gjennomføres i samarbeid med Renault Norge, Byggenæringens landsforening (BNL), AF Gruppen, Hultafors, Sortimo, Oras Armatur, ELKO, Hey'di, Mesterbrevnemda, TOOLS, Jotun og Boligmessen.Målet med kampanjen er å skape stolthet og positivt engasjement for håndverkeryrket. Kampanjen gjennomføres for tredje gang, og i fjor ble tømrer Terje Gangstø fra Bergen kåret til Norges Hyggeligste Håndverker.Vinneren kåres av en fagjury under Boligmessen i Telenor Arena lørdag 14. september. Kriteriene for å vinne er en kombinasjon av faglig dyktighet, service og gode kundeopplevelser. I tillegg til å kåre Norges Hyggeligste Håndverker, skal det i år også kåres vinnere innenfor de individuelle bransjene: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger og en åpen kategori.Les mer på www.hyggeligste.no