ALISE JOHANNESSEN HJELLBREKKE, NORCONSULT:

– Bærekraft er en viktig del av alt vi gjør

Bærekraft. Nesten samme hva du holder på med, så er du nødt til å forholde deg til begrepet. Det mener Alise Johannessen Hjellbrekke fra Norconsult som i høst deltok på NemiTeks program om bærekraftledelse.

Published Last updated

– Jeg var ferdig med sivilingeniørstudiet ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet ved årsskiftet 2017/2018. Siden da har jeg jobbet i Norconsult og fra første dag har bærekraft vært et hett tema. Det er en stadig viktigere del av alt vi gjør, sier Alise Johannessen Hjellbrekke.

Nyttig introduksjon

I Norconsult jobber hun i avdelingen for Energi- og smartteknologi, noe som betyr at hun blant annet jobber mye med energi, spesielt lokal og fornybar energiproduksjon.

Selv jobber hun mest med solcelleanlegg og batteribanker, men er tett på kollegaer og prosjekter om alt fra fjernvarme og energisentraler til smartstyring og energi- og effektreduksjon.

– Det er veldig spennende og et fagområde som får stadig større oppmerksomhet. Det er også helt sentralt i forhold til det som har med bærekraft å gjøre, sier Hjellbrekke.

Allerede etter bare fire år i yrkeslivet synes hun det var nyttig med et oppfriskningskurs i praktisk bærekraftledelse.

– Det skjer veldig mye på dette området, samtidig som bærekraftbegrepet er bredt og favner veldig mye. For mange kan det derfor være vanskelig å vite hvor man skal begynne. NemiTek-programmet gav en veldig grei oversikt, samt en veldig nyttig introduksjon til EU Taksonomien, sier Hjellbrekke.

Praktiske perspektiv

Hun forteller at de ulike programdeltakerne hadde forskjellig bakgrunn, noe hun oppfatter som veldig nyttig, da innfallsvinklene til de ulike deltakerne var forskjellig.

– Som rådgiver er det nyttig å få et innblikk i hva de ulike deltakerne er opptatt av. Ulikt ståsted gir ulikt perspektiv. Kurset gjør dermed at jeg som rådgiver lettere forstår kundenes utfordring, sier Hjellbrekke.

Hun understreker at noe av det mest positive med programmet, var den praktiske tilnærmingen.

– Det kan være vanskelig å definere bærekraft opp mot sitt prosjekt eller produkt. Kurset var langt mer praktisk enn andre foredrag, innlegg og kurs jeg har vært borti, men det har nok fremdeles potensialet til å bli enda litt mer praktisk og konkret. Jeg synes også at programmet hadde både generelle deler og deler hvor det ble mer praktisk og konkret, noe jeg synes var nyttig, sier Hjellebrekke.

Nye muligheter

På programmet i høst deltok det både rådgivere fra de store rådgivermiljøene, men også produsenter, VVS- og driftspersonell fra eiendomsaktører.

Allerede i mars er det nye muligheter for de som ikke hadde anledning eller hadde fått med seg høstens program. Mens forrige runde ble avholdt digitalt på Teams er ambisjonen at vårens arrangement blir fysisk. Første program starter allerede i begynnelsen av mars.

Programmet er skreddersydd for beslutningstakere i bygg- og eiendomsbransjen som ønsker å ta viktige skritt innen bærekraft. Det sentrale spørsmålet som blir belyst er: * Hvordan skal jeg få min virksomhet til å bli bærekraftig? Det er et spørsmål mange i bygg- og eiendomsbransjen stadig oftere stiller seg.

Gjennom programmet vil du få kunnskapen og de verktøyene du trenger for å kunne utarbeide en robust bærekraftstrategi for din virksomhet. Som programdeltaker vil du også få mulighet for individuell oppfølging og veiledning etter sesjonene.

Powered by Labrador CMS