Rune Pedersen i Ofoten Rør og Laila Skålvold i Skålvold Eiendom er storfornøyde med den nye dusjgulvløsningen.

Narvik-dusjer inspirerer Europa

Hele dusjgulvet er én flis. Dusjbunnen som Aardal og Ofoten Rør installerer på Quality-hotellet i Narvik, vekker interesse i hele Europa.

Publisert

– Vi har utviklet et produkt som har vært på markedet i varmere strøk i evigheter, men det er først nå vi kan tilby det til det norske markedet uten å havne i den tekniske forskriftsklemma, sier Pål Hornsnes.

30 millimeter

Hele gulvet under dusjen består av én enkelt flis, skåret og frest på mål.

Han selger for Aardal. Nå har servantleverandøren i Sogn slått seg sammen med Cosentino i Spania og utviklet en helt ny type dusjbunner – rett og slett én stor flis i Silestone med spesialtilpasset hull til sluket.

– Det er mange som leverer en ren dusjbunn. Men med bunnventil og fleksibelt rør og alt som må til for å oppfylle det norske kravet, blir den 16 centimeter høy fordi du skal ha inspeksjonsmulighet for hovedsluket, forklarer Hornsnes.

– Det vi har gjort, er å produsere den som en stor flis med integrert fall, og utløp direkte over der sluket ligger i gulvet. Den kan vi produsere på opptil 1,20 × 3 meter. Alt innenfor der går på millimetermål, og vi skreddersyr plasseringen av sluket på mål, også, sier han. Bunnen er bare 30 millimeter tykk.

Det er moro å arbeide med slike fancy løsninger, konstaterer Torje Pedersen i Ofoten Rør, som allerede er godt i gang med ny etasje.

Énmannsjobb

Rørfag er med Hornsnes, daglig leder Ingeborg Rasmussen og Madelene Persson fra Cosentino for å se på de første kjempeflisene på virkelige bad. Ofoten Rør har lagt dusjbunnene i toppetasjen i den ene av fløyene på Quality Hotel Grand Royal i Narvik. Her er daglig leder Rune Pedersen i rørleggerfirmaet godt fornøyd:

– Sluket kan bare ligge der det ligger, og de lager hullet akkurat der sluket er. Genialt! sier Pedersen.

Han er fornøyd med en bunn som er enkel å jobbe med. Den veier 75–80 kilo, men ved hjelp av sugekopper har det holdt med én mann til å løfte den på plass.

De første privatkundene har også vært innom for å se på bunnen. – Har kunden et gammelt dusjkabinett i en blokkleilighet, kan vi levere en slik dusjbunn oppå gulvet og sluket som allerede ligger der. Da slipper kunden å endre hele rommet, sier han. Å legge flis oppå flis er jo allerede en godkjent løsning.

Ski-VM-suite

Laila Skålvold er daglig leder i Skålvold Eiendom, som eier hotellet. Hun er glad for å få prøve noe helt nytt: – Jeg skal gjerne ha noe spesielt, sier hun. Alle rommene i etasjen er forskjellige.

Nå er Ofoten Rør i gang med en ny etasje. Der blir det også samme gulv, men forskjellige rom. I vinter er det junior-VM i alpint i Narvik. Det preger suiten i etasjen:

– Det skal bli som å komme rett inn i en luksushytte i Hemsedal. Ski er tema. Forhåpentligvis blir det senior-VM her i 2027, sier hun. Planene for neste etasje er også klare. – Det blir et «bling-bling-rom» med mye krystall, sier Skålvold.

I første omgang er det 65 rom og bad som pusses opp på Quality Hotel Grand Royal. 65 til står for tur, uten at det er skrevet noen avtale ennå.

Pål Hornsnes kikker på løsninger med en kant for å holde vannet inne på dusjgulvet og på sporet som kan freses for å holde glassveggen tett uten at det blir vanskelig å holde den ren. Slukene kommer fra Purus Joti, og han snakker gjerne pent om glassleverandøren INR

Powered by Labrador CMS