TABBE! Slike servanter er noe kundene dine kommer til å angre på, sier de selv.
TABBE! Slike servanter er noe kundene dine kommer til å angre på, sier de selv.

Britisk undersøkelse:

Kunder angrer på toppmontert servant

Over halvparten av kundene som har valgt en toppmontert servant på badet sitt, angrer. I verste fall kan bolleservanten redusere prisen på boligen, varsler analytikerne.

Published Last updated

Industriell stil, shabby chic, blomstermønster eller skinnsofaer. Folk kjøper det, men etterpå angrer de. Men en av de verste bommertene de gjør, er bolleservanten på badet, mener de selv.

58 prosent

Det er en undersøkelse fra britiske Homehow som viser at 58 prosent av dem som har kjøpt en toppmontert servant, angrer. Homehow er en britisk interiørnettside med idéer, råd og tips til forbrukerne.

Nå har forbrukersiden spurt folk om hva de angrer på. En av de verste forbrukertabbene er altså det å kjøpe en bolleservant. – Noen tror at bolleservanter er utdaterte og gått av moten, men tall fra Google viser at det var 4220 nettsøk etter å kjøpe en i 2020, forteller Homehow. Med andre ord: Fullstendig gammeldagse er de ikke.

På norsk er tallene mye lavere – her er det snakk om den engelske betegnelsen, «vessel sinks». Det er ikke mange på engelsk, heller – bare en brøkdel av dem som googlet «shabby chic furniture», for eksempel – men til gjengjeld gikk det altså galt med flertallet.

Rammer boligverdien

Analytikerne forklarer at én ting er å angre – en annen er at toppmonterte servanter faktisk kan ramme verdien på boligen. Bolleservantene burde vært kastet ut av badene for lenge siden, ifølge en uttalelse fra Homehow:

– Ikke bare er de upraktiske å bruke, men de kan senke prisen på hjemmet ditt hvis kjøperen ønsker seg et oppdatert baderom. Har du da et utdatert eller dårlig dekorert bad, kan det potensielt lede til at prisen faller med 200–250 000 kroner!

Industriell miss

Det aller dårligste valget kundene dine gjør, er å overdrive den industrielle stilen, mener de selv. Hele 61 prosent mener at for mye industristil var en tabbe.

– Hvis hjemmet ditt ligner mer på et industrilager eller en forlatt bygning, kan du ende opp med å gå glipp av fem til ti prosent av prisen den dagen du skal selge, siden potensielle kjøpere kommer til å ville ominnrede. For mye industristil er en trend som forsvinner sakte, men sikkert, ifølge Homehow.

Shabby, men ikke chic

Åpne hyller er en annen vanlig tabbe, mens 41 prosent forteller at de angrer på at de har innredet i «shabby chic»-stil. Den romantiske, feminine stilen er oppbrukt og får hjemmet til å se shabby ut, men ikke chict, forklarer analytikerne.

Blomstrete møbler, møbler som er for store eller for små, feil tekstur på veggen og skinnsofaer er andre interiørvalg som boligeierne angrer på at de gjorde.

Powered by Labrador CMS