TIL TOPPS: Hver tirsdag etter jobb samles kolleger i Allier for å gå sammen de 1500 trappetrinnene opp fra Ulriken fra Montana.
TIL TOPPS: Hver tirsdag etter jobb samles kolleger i Allier for å gå sammen de 1500 trappetrinnene opp fra Ulriken fra Montana.

Med melkesyre mot toppen

BERGEN: De lar seg ikke stanse av litt melkesyre. Hver tirsdag, året igjennom, legger medarbeiderne i Allier Gruppen ut på den strevsomme turen mot toppen av Ulriken.

Published

– For første gang på ti år gjorde vi forrige tirsdag et unntak. Da gikk vi på ski på Totland i stedet, sier økonomimedarbeider i Allier Gruppen, Mette Gohs.

Unntaket skyldes den kanskje beste vinteren i Bergen på over 20 år. Da må man selvsagt nytte sjansen. Ulriken er der neste tirsdag også, det er det ikke sikkert at snøen er.
– Ulriken vil alltid være en del av vår faste tirsdagsrutine, sier Gohs.

Skaper samhold

Hver tirsdag etter jobb samles nemlig en ikke ubetydelig gjeng for å gå sammen de 1500 trappetrinnene opp fra Ulriken fra Montana. På toppen, som ligger på 643 meter over havet, blir man belønnet med en fantastisk utsikt over Bergen.

– Det varierer hvor mange som er med, men på det meste kan vi være nærmere 20 medarbeidere som deltar. Den harde kjerne, som består av fem til seks personer, går hver tirsdag, hele året igjennom, uansett vær og føreforhold, sier Gohs.

Eneste gyldige fravær er ferie, hvor man har begått dødssynden å reise bort fra Bergen, og sykdom.
– Det å gå sammen med kolleger, rett fra jobb er utrolig kjekt. For det første skaper det et utrolig godt samhold og et bedre arbeidsmiljø hvor det blant annet er mye lettere å slå av en prat i kantinen. For det andre er det mye lettere å gjøre dette når man går rett fra jobb. Reiser man hjem først så siger man fort ned i sofaen og da blir dørstokkmilen tung å komme over, sier Gohs.

Høyt prioritert

Allier Gruppen er en totalentreprenør med til sammen elleve selskaper. Noen av dem er Anders O. Grevstad, Bad.no, Monsen Elektro, Tevas og Unik VVS. Samlet teller selskapet hele 300 medarbeidere.

– Turene opp Ulriken samler folk en rekke av selskapene i Gruppen. Ofte er det både ingeniører, prosjektledere, økonomer og IKT-personell med. Ikke så rent sjelden slenger også eier av konsernet og administrerende direktør i Anders O. Grevstad, Magne Stunner, seg også med. Turene gjør at vi blir en mye mer sammensveiset gjeng og at ansatte på tvers av fag og selskaper blir bedre kjent. Samtidig er det også en måte for nye å bli bedre kjent med kolleger, sier Gohs.

En av de som er relativt ny er Tomas Lamacek. Han begynte som rådgiver i Teknikon, et selskap i Allier Gruppen, for litt over ett år siden.
– For meg, som en ny deltaker, var felles fast tur til Ulriken en hyggelig overraskelse og noe jeg ble raskt med på. Turen er høyt prioritert, til tross for hektisk småbarnsfamilieliv. Spesielt nå, under pandemi med mye hjemmekontor, er det ekstra hyggelig (og viktig) å komme seg ut til natur og treffe kolleger, sier Lamacek.

Han får støtte fra Arvid Olsen, IKT sjef i Allier Gruppen.
– Fordelen med å gå på tur rett etter arbeidstid er at man unngår å måtte krysse dørstokkmilen. Som gjerne blir veldig lang etter man har spist middag og slappet av i etterkant, sier Olsen.

Aktivt bedriftsidrettslag

Allier Gruppen har til vanlig et aktivt bedriftsidrettslag, med tilbud blant annet innen fotball, crossfit, yoga, golf, jegergruppe og Fantasy League. Under normale omstendigheter stiller konsernet blant annet med lag på Bergen City Marathon, Hallingspretten, Skarverennet og Bergen Voss. Det arrangeres også årlige toppturer til fots og på ski.
– Treningsrommet i kjelleren på Allierbygget er normalt flittig brukt, men på grunn av korona og strenge smittevernstiltak har det vært stengt siden mars i fjor. Det gjør turen opp Ulriken enda viktigere, sier Gohs.

Powered by Labrador CMS