Både Torstein Hofvind Solhaug (til venstre) og David Zijdemans har vært kresne i valgene – den ene av arbeidsgiver, den andre av medarbeider. Slik har de blitt kolleger.
Både Torstein Hofvind Solhaug (til venstre) og David Zijdemans har vært kresne i valgene – den ene av arbeidsgiver, den andre av medarbeider. Slik har de blitt kolleger.

PRESSEMELDING

– Jeg ville bare bytte jobb hvis jeg fant noe veldig spesielt

Fra 1. september ble staben doblet i Zijdemans Consult, som ble startet for fem år siden.

Published

– Dette er en fantastisk mulighet til å lære av en som kan veldig mye og utvikle meg videre. Det er virkelig hovedgrunnen til at jeg valgte å slippe det jeg hadde, sier Torstein, som forlot Armaturjonsson etter ni år. De siste tre jobbet han som produktsjef for vannbehandling.

David var på sin side aldri i tvil om hvem som sto øverst på ønskelista.

– Jeg ble kjent med Torstein da han studerte ved Fagskolen på Kongsberg hvor jeg underviste. Torstein imponerte meg veldig. Han har bred erfaring og kunnskap, og et kjapt hode, fastslår David. Blant annet trekker han fram at Torstein har ni års erfaring som rørlegger, både som gasstekniker og servicerørlegger, og har allsidig erfaring fra ni år i Armaturjonsson.

– Vi er et team som utfyller hverandre; han kan ting jeg ikke kan, understreker David.

– Det handler om å få gode varmeanlegg

Zijdemans Consult tilbyr kurs og undervisning, og en rekke konsulenttjenester knyttet til varmeanlegg. Torstein er allerede i full gang med ulike oppgaver innen varmeanlegg.

– Det blir mye prosjektering, uavhengige kontroller, gjennomgang av eksisterende anlegg, og energioptimalisering, forteller han. Kundene kan være alt fra rørentreprenører og andre konsulentselskaper til utbyggere og eiendomsselskap.

– Mye handler om å få gode anlegg som bidrar til lavere energiforbruk. Det er relativt i vinden, sier Torstein med et smil.

Ute i felten er best

De to ansatte har hvert sitt kontor nær der de bor; Torstein på Ås og David i Hokksund. I den nye digitale virkeligheten har det ikke så mye å si – dessuten regner de med å være mye på farten.

– Vi er begge rørleggere og trives jo bedre ute i felten enn på et kontor, poengtere David.

– Det er veldig gøy å komme ut og se på anlegg og forskjellige løsninger folk velger. Det synes jeg er lærerikt; jeg får sett mye forskjellig og får mange ideer fra andre, understreker Torstein. Ikke minst ser han fram til å sparre med David om ulike løsninger.

– Han har en unik faglig interesse – det er utrolig gøy for meg å jobbe med en som har ordentlig interesse for og kunnskap om de detaljene jeg jobber med, sier Torstein.

Flere ja

Helt fra starten for fem år siden har Zijdemans Consult hatt pågang.

– Jeg har dessverre vært nødt til å si nei til flere som ønsket hjelp med varmeanlegg, og det har vært kjipt, sier David. Han har derfor tenkt en god stund på å ansette en til, men sier det har vært litt skummelt.

­– Med Torstein på laget føler jeg meg trygg. Nå blir det bare gøy å si ja til flere oppdrag!

Powered by Labrador CMS