Pressemelding

Frank Olsen, administrerende direktør i Rørkjøp og innkjøpsdirektør i Rørkjøp Jes Lyngsø Jessen, er fornøyd med resultatet samarbeidet med VVS Eksperten i VVS Norden har gitt av resultater.

VVS Norden er Norges største VVS-aktør

Når to av Norges største rørleggerkjeder dannet VVS Norden i 2018, var målet å oppnå større konkurransekraft og bedre lønnsomhet for medlemsbedriftene. To år etter signert avtale kan innkjøpsalliansen vise til en samlet omsetning på over 6 milliarder kroner.

Published

– Vi er stolte av hva vi har fått til sammen med våre 826 medlemsbedrifter, sier kjedelederne Frank Olsen i Rørkjøp og Kai Johnsen i VVS Eksperten.

VVS Norden har hele tiden hatt en klar strategi på at vi ønsker å løfte norsk VVS-bransje opp og frem sammen med våre medlemsbedrifter og partnere, sier Frank Olsen, administrerende direktør i Rørkjøp.

– Det at vi nå har en samlet omsetning på over 6 milliarder kroner og at en forholdsvis fersk undersøkelse utført av Danske bank viser at Rørkjøp og VVS Eksperten har de to mest lønnsomme rørleggerkjedene, gjør at vi synes det er helt greit å si at vi har lykkes med vår strategi.

– Så for de rørleggerbedriftene som måtte lure på hvor man får de beste innkjøpsbetingelser, så er svaret «hos den største aktøren med de beste innkjøpsbetingelsene», sier kjedelederne med et glimt i øyet.

– Fokuset til VVS Norden, og målet med samarbeidet mellom Rørkjøp og VVS Eksperten, er jo nettopp at rørleggeren skal ha mest mulig fakturerbar og lønnsom arbeidstid, understreker daglig leder i VVS Eksperten, Kai Johnsen.

Rekrutteringssuksess og vekst

I forhold til rekruttering av medlemsbedrifter, har pågangen fra rørleggerbedrifter som ønsker å bli medlem i Rørkjøp eller VVS Eksperten, vært enorm. Siden etableringen i 2018 så har VVS Norden økt med rundt 150 medlemsbedrifter.

– Det er ekstremt mange rørleggerbedrifter som nå søker medlemskap i kjedene og vi ønsker dem hjertelig velkommen. Det er jo på mange måter rekrutteringen av nye medlemsbedrifter som er med på å bidra til veksten i VVS Norden, forteller Johnsen.

Korona er ingen hvilepute, men en tid fylt av muligheter

– Koronautbruddet har påvirket hele bransjen. I VVS Norden har utbruddet resultert i at det har vært nødvendig å tilpasse driften i de ulike selskapene. Det har vært utfordrende, men også lærerikt og spennende.

– Vi har hatt fokus på muligheter, og nå som det er litt roligere på reiseaktiviteten, så gir det mer tid til å jobbe aktivt med oppfølging av de respektive kjeders medlemmer og ikke minst partnere på ulikt vis. Det ser vi gir positive resultater i form av blant annet at vi har løftet oss digitalt. Det er også imponerende å se hvordan mange rørleggerbedrifter nå samarbeider på nye måter for å holde hjulene i gang og bistå hverandre i prosjekter.

– Mange ligger lavt på møtevirksomhet, men det gjelder ikke VVS Norden. I VVS Eksperten og Rørkjøp har vi solid aktivitet for å kvalitetssikre at vi opprettholder tempo i alle viktige samarbeidsprosjekter. Vi tar likevel hensyn for å begrense smitte, og vi holder en kombinasjon av digitale møter og personlig oppmøte når det er mulig å gjennomføre.

– En av mange ting VVS Norden allerede har sørget for på vegne av sine partnere, er å tilgjengeliggjøre viktige handelsdata fra operative datavarehus til alle våre partnere. Resultatet er at de bedre enn noen gang kan utføre sin salgs- og oppfølgingsjobb i det norske VVS-markedet bedre enn noen gang, sier Olsen.

Samarbeidsprosjekter som vil endre VVS-bransjen

– Som et resultat av samarbeidet i VVS Norden, kan vi røpe at utvalgte logistikkpartnere nå tar nødvendige grep for å få på plass en smartere og mer digital logistikk som vil være en fordel for alle rørleggere i deres arbeidshverdag, forteller Olsen.

– De gode resultatene i VVS Norden kommer som et resultat av godt håndverk fra alle våre gode handelspartnere som hver eneste dag er der ute og jobber for våre medlemsbedrifter. Det krever mye av dem som partnere og følge opp kjedenes medlemsbedrifter. Jobben som gjøres er presis, den er god og vi er særdeles imponert over måten det jobbes på, sier kjedelederne.

– Det vi har til felles er at vi jobber hardt for rørleggerens konkurransekraft og troverdighet. Det gjør vi med en enkel metodikk understøttet av gode partnere, godt samarbeid og smarte digitale verktøy.

Powered by Labrador CMS