Pressemelding

Rototec har kjøpt opp Siv.ing. Haga og Haugseth AS

Europas største geoenergiselskap, Rototec-gruppen, har kjøpt opp Siv.ing. Haga og Haugseth AS (SIHH), et sivilingeniørselskap i Norge som har spesialisert seg på utforming og planlegging av systemer for energi, varme og varmtvann, samt forskjellige byggeprosjekter. SIHH blir et datterselskap i Rototec-gruppen og fortsetter driften under sin egen merkevare.

Published

SIHH bistår bygningseiere i overgangen fra oljeoppvarming til fornybare energikilder i bolig- og næringsbygg. Selskapet leverer rådgivning og prosjekt- og byggeledelse, gjennomfører energisimuleringer, energianalyse, energimerking og energivurderinger i samsvar med forskrifter om energimerking.

- Vi ser et stort potensiale for fornybar geoenergi i Norge, og derfor ønsker vi gjennom dette oppkjøpet å utvide driften også der. Vi er glade for å kunne tilby styrkede konsulent- og utformingstjenester av høy kvalitet i området, forteller Mikko Ojanne, viseadministrerende direktør for utvikling i Rototec-gruppen.

- Vi er veldig fornøyde med å starte et tettere samarbeid med Rototec-gruppen, som er Europas største geoenergiselskap. Dette vil gi oss flere muligheter til å jobbe med større prosjekter i Norge. Vår styrke er en grunnleggende teoretisk forståelse av tekniske anlegg, og systemforståelse som bidrar til å optimalisere funksjonaliteten til eiendommene og produksjonsanleggene så energieffektivt som mulig, sier Johan Haugseth, daglig leder i Siv. Ing. Haga og Haugseth AS.

SIHH er engangsgodkjent konsulent ved Bymiljøetaten i Oslo og yter bistand til anleggseiere ved søknad om engangsstøtte fra Oslo kommunes klima- og energifond.