SATSER: Rørleggermester Arne Thomassen ble valgt til fylkesordfører etter valgløfter om å satse på yrkesfagene.
SATSER: Rørleggermester Arne Thomassen ble valgt til fylkesordfører etter valgløfter om å satse på yrkesfagene.

Rørleggermester og fylkesordfører lover satsing på yrkesopplæring

– Jeg vil passe på å løfte faget hele tiden, sier Arne Thomassen. Fra nyttår er rørleggermesteren i gang som Agders aller første fylkesordfører.

Published Last updated

Det er lenge siden han gjorde den siste rørleggerjobben sin. De siste 16 årene har Arne Thomassen vært ordfører i Lillesand. Da Aust-Agder og Vest-Agder ble samlet til ett fylke etter valget, ble rørleggermesteren valgt til fylkesordfører. Han er svært stolt av bakgrunnen sin:

Prater varmt om faget

– Det er viktig å løfte rørleggerfaget og vise denne stoltheten som jeg selv har som rørleggermester. Det kommer litt dårlig frem hvilket fint fag det er, sier han. Thomassen mener at han bruker enhver anledning til å prate varmt om faget.

Også i Agder er det for få som søker de tekniske linjene. Der håper den ferske fylkesordføreren virkelig at han kan gjøre en forskjell de fire årene som kommer. Det har Høyre-politikeren lovet i valgkampen, også.
– Fagopplæringen er en av de tingene vi har gått til valg på. Nå skal innbyggerne i Agder se resultater, lover han en gang til.

Mester som master

– Når regjeringen har sagt at en mester og en master skal være likt, er det veldig bra. Jeg får en unik mulighet til å vise det i praksis i Agder, og jeg får en unik mulighet fordi jeg blir sittende i et kollegium med de andre fylkesordførerne. Der skal jeg i hvert fall passe på å løfte faget, sier Thomassen.

Han er klar på at rørleggerfaget har fremtiden foran seg, nemlig:

– Faget er interessant opp mot de store klima- og miljøspørsmålene. Rørleggeren sitter på løsningen på noen av de utfordringene vi har!

Vil løfte fagopplæring

Nå håper han at egdene skal merke at de nye fylkespolitikerne løfter fagopplæringen.

– Vi kommer til å trenge mye arbeidskraft i årene fremover. Da er det viktig at vi øker trykket på utdanningen. Så må vi se at det ikke er alle som er like skoleflinke og like interesserte i skolen. For dem er det viktig at vi ser på andre alternativer for opplæring, mener han.

Thomassen selv hoppet av skolen, begynte å jobbe og tok lærlingskole på kveldstid.
– Det ga meg mye. Det blir noe helt annet å lære faget på den måten. Da ser en i praksis hva en har behov for av teori, sier han.

– Selvfølgelig hadde vi et samfunnsengasjement da vi tok inn lærlinger, men det å være heltidspolitiker, er jo noe helt annet, fastslår Arne Thomassen.