RØRLEGGERBRØDRE: Mesterne og eierne har fått med seg yngstebror på laget som rørlegger – fra venstre Torje, Rune og Tor-Arne Pedersen.
RØRLEGGERBRØDRE: Mesterne og eierne har fått med seg yngstebror på laget som rørlegger – fra venstre Torje, Rune og Tor-Arne Pedersen.

– Arbeidsmengden er ekstremt stor

Ordrereserven dekket hele 2020 allerede før nyttår. Nå blir Ofoten Rør nødt til å leie inn ekstra hjelp.

Published Last updated

De liker å være kreative, og de vil gjerne tenke smart og gjøre gode innkjøp. Rune og Tor-Arne Pedersen eier og driver Narviks største rørleggerbedrift. Brødrene i Ofoten Rør tok over bedriften for sju år siden.

Universitet og eneboliger

– Faren vår startet i 1984–85. Vi har jobbet her i 20–25 år, forteller Rune Pedersen.

Da de tok over, ble omsetningen doblet ganske raskt. Nå har den vært stabil rundt og litt over 25 millioner i noen år.
– Det er ikke så mye vekst, men det er mye som skjer, konstaterer han.

Mange byer har hatt bedre utvikling enn Narvik de siste tiårene, men optimismen er på plass. Ofoten Rør kan fortelle om gode utsikter i overskuelig fremtid:

– Arbeidsmengden er ekstremt stor. Vi har ordrereserve ut 2020. Universitetet er den største kontrakten vi har, og så har vi to blokker og seks eneboliger vi skal begynne med, forteller Rune Pedersen.

Lærlinger

Problemet er å få tak i nok fagfolk.
– Vi må rekruttere selv. Vi er veldig opptatt av å ha lærlinger. Det har vi hatt fra dag én, og nå har vi to lærlinger, sier han. Alt i alt har bedriften tolv ansatte, og så blir den nødt til å leie inn ekstra hjelp nå i vinter.

Ofoten Rør arbeider i alle segmenter og har oppdrag i alle størrelser – fra å skifte en kranpakning til 20-millionersoppdrag på rådhuset i byen.

– Vi leter etter detaljer for å holde kostnadene nede. Vi skal jobbe smart, tenke smart og gjøre gode innkjøp, sier Tor-Arne Pedersen.

Baderingen

Narvik-bedriften er med i Baderingen og er fornøyd med det.
– Det er kanskje den minste kjeden. Sammenlignet med de andre er vi ikke bundet opp i masse. Selv om det er en kjede, er vi veldig frie, og kjeden er opptatt av at det lokale skal gå foran, ifølge Tor-Arne Pedersen.

– Arbeidspengene, de er der, og selv om man er med i en kjede, er det begrenset hvor mye bedre betingelser man kan få, mener han.

Brødrene er mer opptatt av å tenke kreativt.
– Det finnes jo så mange spennende produkter. Vi skal være engasjerte og nytenkende, sier Rune og Tor-Arne Pedersen.