Ni nye rørleggermestere

Oslo har fått ni nye rørleggermestere. – Husk at dere aldri blir helt utlært, oppfordrer oldermann Mari-Ann Amundsen.

Published Last updated

Det er alltid høytidelig når det deles ut nye mesterbrev i Oslo, i laugssalen på Håndverkeren. – Vi vil ikke at mesterbrevutdelingen skal være en parentes blant svennebrevene i Oslo rådhus, fastslo Amundsen da hun ønsket de mye mesterne velkommen.

Livslang læring

Hun understreker at selv om de har fått en god opplæring, er det én ting en god leder ikke kan tilegne seg gjennom utdannelsen: Erfaring.

– Fagkunnskap gir trygghet, fastslår mesterbrevordningens daglige leder Heidi Tveide, som sto for selve overrekkelsen. Tveide peker også på den livslange læringen og på at mesterne i sin tur må ta ansvaret for å lære opp nye svenner.

Positivt for yrkesfag

– Det blåser en positiv vind over yrkesfagene. I år var det 800 flere søkere til yrkesfag enn til studieforberedende på vg1, sier hun.

Styreleder Espen Lynghaug i Oslo Håndverks- og Industriforening snakker om hvordan den norske fagarbeideren er verdens mest selvstendige. – Vi har ikke pekere og forklarere, sier Lynghaug. Han siterer Albert Einstein, som fastslo at skulle han levd en gang til, ville han blitt rørlegger.