ROGALANDSLEDER: Tiril Jeanette Seldal tok over som leder i lokallaget i Rogaland i vår.
ROGALANDSLEDER: Tiril Jeanette Seldal tok over som leder i lokallaget i Rogaland i vår.

Kjapt hjem til verv

Ny lokallagsleder i NemiTek Rogaland.

Published

Ikke hadde hun ventet å komme så fort hjem til Stavanger, og ikke hadde hun ventet å bli lokallagsleder nesten med én gang. Tiril Jeanette Seldal har gått fra energi på studiet til litt mer VVS i jobben.Egentlig skulle hun ikke hjem til Stavanger riktig ennå. Men da hun søkte jobb i Sweco etter NTNU-studiene og belaget seg på å flytte til Bergen, så fikk hun jobb i Stavanger i stedet. – Det ville jo vært for dumt å takke nei, for jeg ville jo hjem etter hvert, sier Tiril Jeanette Seldal.

Energi

Hun kom inn fra miljøsiden, studerte energibruk og energiplanlegging på NTNU og skrev masteroppgave om biogassanlegget på Romerike.– Som flere jenter ble jeg nok litt «blendet» av miljødelen i studienavnet «energi og miljø». Som ung tenker man nok mer på fornybar energiproduksjon og ikke så mye på besparelser i selve bygningsmassen, men her er det jo mye å hente, sier hun.Nå sitter hun hos Sweco på Forus og arbeider fremdeles mye med energi – men også generelt med VVS. Hun hjelper bergensavdelingen med et prosjekt på Haraldsplass diakonale sykehus.– Da det var litt mindre arbeid lokalt i vår, fikk jeg delta i dette prosjektet. Det er bra vi har andre kontorer og kan bistå hverandre. Nå begynner det prosjektet å nærme seg slutten. Jeg arbeider med generell VVS og ventilasjon, tegner og lærer, forteller hun. På sikt kan hun godt tenke seg å arbeide med prosjektledelse for VVS.

Lokallagsleder

Inn i VVS-foreningen kom hun ganske så brått:– Jeg hadde ikke så veldig mye kjennskap til foreningen, men jeg var medlem og fikk Norsk VVS, forteller Tiril Jeanette Seldal. Så fikk tidligere lokallagsleder Åsta Vaaland Veen henne med på møte. På samme møte ble «foreningsferskingen» tatt inn i styret, og i vår ble hun valgt til leder i Rogaland.– Sånn er det iblant. Jeg har fått en god innføring og har kjekke folk som støtter meg og som alltid svarer på spørsmål, sier hun.

Opp med aktiviteten

De siste to årene har gruppen i Rogaland arbeidet for å få opp aktiviteten.– Det har vært mest kurs og rebusløp og sosialt, og så har det ikke vært så mange medlemsmøter. Nå ser det ut som vi har fått gang på dem, også. Vi har god oppslutning, og så håper vi det blir enda bedre og at folk vil komme for det faglige. Medlemsmøtene er i hovedsak om ettermiddagen. Dette ser ut til å fungere slik at folk tar det på vei hjem fra arbeid, sier Seldal.Samtidig må rogalendingene arbeide med å få mer oppslutning om de sosiale aktivitetene.– Du får nettverk gjennom det. Du ser folk i en annen setting og blir kjent, konstaterer hun.