FIKS FERDIG: Hos LK Prefab i Gävle er det gode tider.
FIKS FERDIG: Hos LK Prefab i Gävle er det gode tider.

Prefab-boom i byggebransjen

LK Systems merker økt etterspørsel etter effektive, industrielle løsninger.

Published Last updated

I dag er det i Norge fortsatt stor etterspørsel etter nybygg, både i privat og offentlig forvaltning. Det gjelder også behovet for renovering, noe som vil medføre store kostnader og investeringer i tid og penger. Svaret på mange av disse utfordringene ser ut til å være prefabrikkerte løsninger.

Prefabrikkering har hatt en kraftig økning de siste årene, og mange begynner nå å snakke om en prefab-boom. Bakgrunnen ligger blant annet i dagens lange byggetider, høye byggekostnader, flere og mer komplekse byggenormer og regler i tillegg til økte krav fra bestillere og kjøpere. Innen varme og vann, som er viktige områder i byggebransjen, går utviklingen mot effektivisering og industrielle løsninger.

- Det er mange fordeler med prefabrikkering. Ved å være med allerede fra planleggingsstadiet kan vi bidra til å sikre at løsningen oppfyller alle krav samt blir så enkel og smidig som mulig – alt fra leveranse til håndtering på stedet for installatøren. Alt tegnes, merkes og registreres av våre konstruktører, hvilket innebærer full sporbarhet bakover i tid. Utover dette foregår produksjonen i et kontrollert og trygt miljø med operatører som utfører arbeidstrinnene på daglig basis og dermed garanterer for kvaliteten, sier Anthoni R Dias, salgssjef for LK Systems AS.

Spesialtilpassede løsninger skaper effektivitet

LK har sin egen fabrikk i Gävle med ca. 7000 m2 produksjonsareal og 70 ansatte med ekspertkompetanse innen prefabrikkering. LK Prefab er Nordens største innom prefabrikkering med en omsetting på cirka 200 millioner. Her har blant annet LK sin egen systemutviklingsavdeling som arbeider med å utvikle løsninger innen varme- og tappevannssystemer, unike og tilpasset til kunden.

- Prefabrikkering gir muligheten til å levere større kundefordeler, eksempelvis gjennom smartere helhetsløsninger, kortere monteringstid samt kostnadseffektive og kundetilpassede løsninger. Vi er kjent for våre prefabrikkerte installasjonsskap, men takket være alle våre installasjonsprodukter kan vi tilby en helhetsløsning, avslutter Anthoni.

Powered by Labrador CMS