Sune Wendelboe, Moe, Nemitek

Moe jubilerer og åpner nytt kontor

Moe Rådgivende Ingeniører vokser i sitt tiende år.

Published

Det begynte med en logolapp på en leilighetsdør – ti år senere åpner Moe det tredje kontoret sitt i Norge. Det er stor pågang for å få jobb i Oslo sentrum, forteller sjefen, Sune Wendelboe.

Arbeidsplassene i bransjen har flyttet ut av Oslo sentrum. Men ikke alle er fornøyde med å ha arbeidsplassen på Skøyen, Lysaker eller Ryen.

– Det er mange nå som ønsker å arbeide sentralt i byen. Det er plass til en litt større rådgiverbedrift der, sier Wendelboe.

Sjefen og en pappeske

Han er administrerende direktør i Moe Norge. Nå er det ti år siden han kom til Norge fra det danske morselskapet sammen med familien og en pappeske med kulepenner og papir, skrev ut en logo og satte den på leilighetsdøren.

Siden har dagens Moe Rådgivende Ingeniører slått seg sammen med Polyplan og PEG Engineering i Asker og åpnet kontor også på Ski.

– Vi har bygd videre på norske bedrifter og skapt et norsk Moe. Selv om vi er en stor bedrift med 800 ansatte, er vi i Norge en 100 prosent norsk rådgiverbedrift, sier Sune Wendelboe.

Flyter godt

Det var Ankerskogen svømmehall på Hamar som fikk Moe til Norge. Svømmehaller er blitt en spesialitet. Byggeskikkprisbelønnede Arena Ulstein er ferdig; nå er Jessheim og Manglerud blant prosjektene som er i gang.

Samtidig er fremtiden multifaglig:

– Kundene våre opplever det som en stor fordel å handle alt på ett sted og at vi tar ansvar for grenseflatene. Vi ser hvordan bransjen blir konsolidert. Mange av de enkeltfaglige VVS-bedriftene vokser sammen med tverrfaglige bedrifter og blir mer multifaglige. Det å bli multifaglig er noe annet enn å tenke tverrfaglig, ifølge Wendelboe.

Kjempeprosjekt

Selv er han konstruksjonsingeniør, og det er konstruksjonsavdelingen som i første omgang skal sitte i Oslo.

– Det første arkitekten spør om, er ofte: «Her trenger det ikke å være noen søyle, ikke sant?», smiler han.

Moe har nå også en egen samferdselsavdeling og byggledergruppe. Utviklingen er slik at ingeniørene arbeider i sin egen fagavdeling, men på tverrfaglige prosjekter.

– Det er en fordel for oss som alltid har gjort det på den måten, mener han.

At det blir Oslo-kontor, begynte med at Moe vant et av de aller største prosjektene konsernet har hatt: Livsvitenskapsbygget på Universitetet i Oslo.

– Vi har hovedkontrakten innen konstruksjon og er underrådgiver på VVS og elektro, og nylig fikk vi også samferdselsrådgivningen på prosjektet, forteller Wendelboe.

– Størrelsen på firmaet blir viktigere. Bygg er en voldsomt dyr og risikabel investering. Teknisk er det også større krav, og en full 3D-investering er ikke noe du gjør som enmannsfirma, sier Moe-sjefen i Norge.

Powered by Labrador CMS