MAGNET: Magneter på speilene slik at du kan plassere bokser der du vil selv, det er en av de siste nye løsningene som Marianne Torp Halvorsen og Scala Bad har å by på.
MAGNET: Magneter på speilene slik at du kan plassere bokser der du vil selv, det er en av de siste nye løsningene som Marianne Torp Halvorsen og Scala Bad har å by på.

Husk å legge igjen bruksanvisningen!

Her er rådene fra Scala Bad til rørleggere.

Published

De designer og utvikler alle produktene selv, og i fjor flyttet de inn i helt nybygde lokaler i Røyken Næringspark. Scala Bad tar gjerne imot rørleggerne og butikkene på kurs i nybygget på toppen av Hurumlandet.

Hånd foran sensoren

– Nå er vi blitt Norges største på speil, med over 100 speilvarianter på lager. Dessuten har vi utviklet en egen sensor så du ikke tar på speilet: Du slår av og på og fargejusterer og dimmer ved bare å holde en hånd foran, viser markedsansvarlig Marianne Torp Halvorsen.

EIERE: Robert og Marianne Torp Halvorsen eier og driver Scala Bad.
EIERE: Robert og Marianne Torp Halvorsen eier og driver Scala Bad.

Bare sensoren i seg selv er grunn god nok til en viktig påminnelse: Legg igjen bruksanvisningen når du er ferdig med jobben. Brukeren må vitr hvordan hun skal slå av og på lyset og skjønne hvilke muligheter hun har.

Noen ganger er det rørleggeren som ikke skjønner mulighetene, også.
– Vi bruker Blom skuffeskinner. De har alle justeringsmuligheter – både foran og bak på skuffene og i alle vinkler. Noen ganger kommer rørleggeren med en reklamasjon i stedet for å skjønne at her er det alle muligheter med justering, sier Halvorsen.

Riktig silikon

Hun er opptatt av at rørleggeren ikke skal bruke for mye silikon, og ikke lim.
– Du skal ikke lime servanten. Ikke bruk Tec7 – bruk silikon så det går an å skjære opp hvis det skulle skje noe med blandebatteriet. Da er det lett å løsne servanten fra møbelet, forklarer hun.

SPEILSILIKON: Til glasservanter må du bruke speilsilikon
SPEILSILIKON: Til glasservanter må du bruke speilsilikon

– Det har hendt at servicemannen har kommet ut hvis det for eksempel har vært en vannlekkasje, og ikke fått det fra hverandre, slik at han har måttet knuse servanten.

Og tilbake til bruksanvisningene:
– Rørleggeren må lære seg å legge igjen monteringsanvisninger og bruksanvisninger i stedet for å la det gå i søpla med emballasjen, sier Marianne Torp Halvorsen. – Sluttbrukeren vil ha dem. Og legg igjen ekstra deler hvis du har det.

Her er rørlegger-rådene fra Scala Bad:

  • Ikke lim servanten. Bruk silikon.
  • På glasservanter er det viktig at du bruker speilsilikon. Ellers bruker du vanlig silikon.
  • Lyset til speilene kan skrus av og på bare med å holde en hånd foran sensoren.
  • For å justere fargen på lyset eller dimme det, skrur du av før du holder hånden foran sensoren. Da justerer lyset seg i en kontinuerlig sløyfe, og du kan stoppe når det kommer dit du vil ha det.
  • Legg igjen monteringsanvisningen når du er ferdig.
  • Legg igjen bruksanvisningen når du er ferdig.
  • Legg igjen ekstra deler – hvis det var med noen – når du er ferdig.

Husk på dette!

I denne serien hjelper vi deg å unngå pinlige bommerter. Her får leverandørene fortelle hva rørleggerne spør dem om – og hva som er viktig å huske når du monterer produktene deres.

Powered by Labrador CMS