Kurs: Energioptimalisering av eksisterende bygningsmasse

Kurs: Energioptimalisering av eksisterende bygningsmasse

Dette kurset gir deltakere en enkel innføring i hvordan potensialet for energioptimalisering kan avdekkes. Vi belyser metode og verktøy som kartlegger og overvåker ulike faktorer i eksisterende bygningsmasse og omliggende forhold som har innvirkning på energiregnskapet, slik at uheldige forhold kan reduseres og potensielle muligheter utnyttes. Fokuset ligger på å få overblikk over hva man har og hvor godt det virker. Det handler ikke om hvordan man bygger intelligente bygg. Derimot tar vi for oss hvordan enklere løsninger rundt måling kan gjøre det lettere å skape det nødvendig overblikket.

Det blir også en innføring i bygningstekniske forhold og alternative eller utbedrede løsninger for energiforsyning slik at eksisterende bygg kan energioptimaliseres på en god måte uten at man mister forståelsen av hva man selv holder på med. Se mer detaljer i kursets agenda.

Alle kursdeltakere tildeles prøveabonnement i kompetansebiblioteket.no for publikasjonen "Vannbaserte oppvarmings- og kjølesystemer"

Agenda:

  • 08.30-08.45 Registrering
  • 08.45-09.00 Velkommen
  • 09.00 Kursstart:- Smarte eller intelligente ting- Hvordan regne på varmeanlegg i enkeltbygg- Hvordan drifte ulike bygg, fjernvarmeløsninger
  • ca. 12.00 Lunsj
  • 13.00 Kursstart:- Kuldebehovet- Bruke bygget som en aktiv komponent- Industrielle løsninger
  • ca. 16.00 Vel hjem

Kursholder:

Kursholder:

Gert Nielsen
Utdannet akademi-ingeniør ved Aalborg Universitet, flyttet til Norge i 2000. Han har spesialisert seg i kuldeteknikk og termisk systemanalyse og er fagsjef termisk energiproduksjon i NemiTek. Gert er også engasjert i sitt rådgivningsfirma XRGY.

Finn ditt nærmeste kurs og meld deg på:

Powered by Labrador CMS