HJELP: Eik Eliser Sørli (1½) får være i barnehagen. Dermed kan Ivar Sørli fortsette å arbeide og ligger an til å berge bedriften.
HJELP: Eik Eliser Sørli (1½) får være i barnehagen. Dermed kan Ivar Sørli fortsette å arbeide og ligger an til å berge bedriften.

Fikk barnehageplass, unngår konkurs

Tiltakene hjelper de store, ikke de små, mener Ivar Sørli i Orkland VVS. 15. mars regnet han med konkurs innen en måned. Nå har han fått tilbake barnehageplassen og er mer optimistisk.

Published

– Jeg har kranglet meg til å få ha ungen i barnehagen, smiler Sørli.

I fjor sommer startet han Orkland VVS med seg selv som eneste ansatte. Det har gått bra, men bedriften er så ny at han ikke har fått bygd seg opp noen skikkelig buffer. Derfor spådde han at den ville gå konkurs i løpet av en måned da nettavisen Børsen intervjuet ham om regjeringens krisepakke 15. mars.

– Det var litt satt på spissen. Men da var det snakk om å redde de store arbeidsplassene, sier han.

Kommunegrenser

Orkland VVS er med i VVS Eksperten og arbeider fra Oppdal i sør til Trondheim i nord.
– Så lenge de ikke stenger kommunegrensene, skal vi klare oss, sier han nå.

Det hjelper selvsagt at han har fått tilbake barnehageplassen til sønnen Eik (1½).
– Jeg var og spylte kloakk på kveldstid, og kunden mente at jeg hadde et yrke som burde tilsi at jeg gikk under den kategorien som hadde spesielle behov. Barnehagen var åpen med bare én unge fra før, og jeg måtte diskutere litt, men fordi kona er syk, fikk jeg komme inn, forteller han.

Januar-regninger

Etter oppstarten i fjor kom Orkland VVS raskt opp på hyggelige tall. Det ble et lite minus i regnskapet, men det var fordi bedriften hadde vokst mye og handlet i desember. Så kommer ikke inntektene før i januar.

Samtidig forteller Sørli om en tøff momsregning, mye vedlikehold på programvare, årsgebyr til kjeden og andre ekstrautgifter i januar, pluss at en av kundene ikke har gjort opp for seg ennå. Dermed røk den lille bufferen han hadde.

– Små må lide

– Det første regjeringen skulle gjort, var å utsette den skatten og momsen og arbeidsgiveravgiften som vi har betalt nå. Den skulle vi fått lov til å sitte med. Hadde firmaene fått beholde den på bok, ville det sett bedre ut, sier han.

– Det er mange flere som er som meg og ikke har noen reserve. Det er de små bedriftene som må lide nå, sier Ivar Sørli.

Powered by Labrador CMS