PÅ PLASS: Johannes Fjell Hojem er på plass i Nobio.
PÅ PLASS: Johannes Fjell Hojem er på plass i Nobio.

Brenner for biofaget

Johannes Fjell Hojem har overtatt i Nobio.

Published

Johannes Fjell Hojem har begynt som daglig leder i Nobio. Det første han skal gjøre, er å snakke mer med medlemmene.– Jeg har nettopp begynt. Nå skulle jeg ønske jeg hadde anledning til å løfte blikket og se litt fremover, sier Hojem.

Snakke med medlemmene

Han har fått en travel start i jobben i Norsk Bioenergiforening. Martin Smedsrud Kristensen sluttet 1. april.– Så jeg hadde ingen å overlappe med, jeg har hatt fire timer opplæring, og det er mye å sette seg inn i, konstaterer Johannes Fjell Hojem.Derfor vil han ikke si så mye ennå om planer og prioriteringer.– Første post på agendaen for min del er å få snakket mer med medlemmene. Vi er en bransje som driver med mange forskjellige ting – varme, flis, biodrivstoff; noen kjøper og noen selger. Generelt vil jeg gjerne få en bedre oversikt over hva som er de viktigste arbeidspunktene for bransjen og ta fatt i dem, sier han.

Styrke organisasjonen

– Generelt bør vi styrke organisasjonen. Det er mange der ute som burde vært medlem, men som ikke er det.Johannes Fjell Hojem kom til Nobio fra jobb som prosjektleder i Norges arktiske studentsamskipnad. Der har han blant annet arbeidet med bygging av studentboliger i Longyearbyen. Tidligere har han arbeidet med biodrivstoff og fornybar energi i Miljøstiftelsen Zero, og han har vært ansatt i biogasselskapet Biokraft.

Brenner for biofaget

– Jeg har personlig engasjement for biofaget, brenner for det og har mange tanker selv. Men før jeg vil si mer om hva ambisjonene er, vil jeg bruke tid på å ha mer dialog med medlemmene for å få oversikt over hvor skoen trykker, sier Hojem.

Powered by Labrador CMS