STÅL: Marit R. Hammer og Intra leverer stål til både kjøkken og bad.
STÅL: Marit R. Hammer og Intra leverer stål til både kjøkken og bad.

Ikke legg verktøy i vasken!

Hvis du er på jakt etter en del, så ta et bilde av vasken du skal ha den til. Og: Ikke legg verktøy i vasken. Da blir det riper.

Published

– Det vises så godt på en vask som er helt nypolert. Slenger du verktøy oppi, blir det riper, sier Marit Hammer hos Intra.

Det blir nemlig riper i rustfritt stål, også – det er bare at de ripene som blir etter vanlig bruk, ikke synes like godt fordi det er snakk om jevn slitasje.
– Hvis rørleggeren kaster noe oppi, kan det gjøre stor skade. Det har skjedd, sier hun og kommer med den klare oppfordringen: Ikke legg verktøy i vasken!

Må ha bilde

Husk på dette!

I denne serien hjelper vi deg å unngå pinlige bommerter. Her får leverandørene fortelle hva rørleggerne spør dem om – og hva som er viktig å huske når du monterer produktene deres.

På det norske Intra-hovedkontoret i Trondheim får Hammer ofte spørsmål om de kjenner igjen gamle produkter som rørleggeren skal arbeide med.

– De sier at de har en gammel vask fra Intra. Så skulle de gjerne hatt et ventilsett eller en propp, og så tror de at i og med at det er en Intra-vask, er det bare å få et ventilsett. Det er ikke så enkelt: Vi må ha et bilde av den vasken, sier hun.

Det er også et spørsmål om du skal bytte bare én del eller om du skal bytte hele ventilsettet. Begynner det å bli noen år gammelt, kan det være like gunstig å bytte hele.

Tungt blandebatteri

Ofte får de spørsmål fra kunder som tror det er noe galt med vasken fordi den gir etter når blandebatteriet er montert.
– Men vasker er gjerne ikke designet for å tåle de enorme blandebatteriene som er kommet nå. Og med uttrekkbar tut i tillegg. Her hjelper det med en forsterkning under vasken. Ofte er den med i esken til blandebatteriet. Eventuelt er det også noe som rørleggeren kan lage selv, sier Marit R. Hammer.

Hun forteller også om mange som lager hakk når de skal sette ned blandebatteri i granittvasker.
– I granittvaskene er det forboret på undersiden – det er markert en runding der du skal plassere blandebatteriet. Vi har vært borti flere som har dunket den ut med et skrujern oppå, og så laget hakk. Dette er det med bruksanvisning på, men som så mye annet blir bruksanvisningen først lest når det går galt, sier Hammer.

Her er rådene fra Intra til rørleggerne:

  • Ikke legg verktøy i vasken.
  • Ta bilde av vasken som du trenger deler til, slik at du er sikker på at du får riktige deler.
  • Hvis ikke vasken kommer med armaturplate, så må du forsterke under blandebatteriet hvis du monterer et stort, tungt batteri.
  • Ikke bruk det ventilsettet som du tilfeldigvis har liggende. Du må bruke riktig ventilsett, ellers kan det bli lekkasje.
  • Ventiler og vannlås-sett er tilpasset hver enkelt vask.
  • Hvis du skal bestille rørsett eller ventilsett, så kontakt grossisten. Intra selger alt gjennom grossist.
  • Følg bruksanvisningen når du skal lage hull til blandebatteriet eller såpedispenseren på en granittvask.
Powered by Labrador CMS