REDNECK-RØRLEGGER: Kais Ibdah er alltid på jobb og alltid smilende, melder kundene hans.
REDNECK-RØRLEGGER: Kais Ibdah er alltid på jobb og alltid smilende, melder kundene hans.

Den hyggelige, palestinske rednecken

Er uhellet ute, så er Kais i rute.

Published

Stiller opp sent og tidlig og er like blid hele tiden. Kais Ibdah er ikke bare landets eneste palestinske redneck – han er en av landets hyggeligste håndverkere, også.«Er uhellet ute, så er Kais i rute», heter det i en av de mange nominasjonene – og også på firmabilen. Rørleggerne har ligget tett blant de ti på topp i sommer i kåringen av Norges hyggeligste rørlegger, og en av de aller hyggeligste er 26-åringen som driver Hadeland Rørservice.

Jack-tappetårn

– Veldig artig. Jeg gjør ikke annet enn å være meg selv. Dette er en bransje der vi må prøve å oppfylle ønskene til kunden, og noen ganger har kunden rare drømmer, sier Kais Ibdah.Noen ganger har han det selv, også. Du har kanskje sett ham på TVNorge- og Max-serien «Norske Rednecks»? Den første gangen han dukket opp i serien, var det med et forsøk på å lage et ferdig tappetårn for å blande Jack Daniels og cola.– Det var et vennepar som dro meg med i redneck-gjengen. Av og til trenger man noen som kan dra seg med ut. Spesielt når du møter veggen, er det greit at noen strekker ut en hånd, fastslår han.

Murerplaner

Du venter ikke å finne en mann med Kais Ibdahs historie i redneck-miljøet. Han er opprinnelig palestiner og kom til Norge med familien som flyktning da han var ti.– Faren min er murer. Først tenkte jeg at jeg skulle bli som ham. Men så hadde vi besøk på skolen av Hanne og gutta, sier han. Hanne, det er daglig leder Hanne Arstad Stenvall på Comfort Mosjøen.– Da vi fikk loddet litt deler og slike ting, så var det som Lego. Jeg fikk høre mer om det og om lønninger, og så så jeg at rørleggere driver med så mye rart. Uansett hvor du går i verden, trenger du alltid en rørlegger, sier han.

Firma nummer to

Da han var ferdigutdannet, begynte han eget firma. Etter hvert flyttet han sørover.– Det første selskapet jeg drev, møtte veggen da det var noen store kunder som ikke gjorde opp for seg. Så var det ingen som ville ansette meg her på Hadeland, og i Oslo ville jeg ikke egentlig være ansatt. Til slutt måtte jeg bare starte for meg selv og ta det derfra. Jeg hadde ansatte en liten periode, men det fungerte ikke for meg, mener Ibdah.Nå driver han Hadeland Rørservice, har egen avdeling i Oslo og dekker hele strekningen fra Halden til Lillehammer. Så er planen å satse nordover i neste omgang. – Datteren min bor i Harstad, og jeg er der en helg i måneden. Jeg ser at det er potensial der. Vi får håpe hun blir rørlegger etter hvert, smiler han.

Utrykning

Han har hatt jobben med alt fra hytter til rekkehus, og nå også en restaurant. Og ikke minst tar han utrykningsjobber. – Det er en spennende hverdag. Ingen oppdrag er like, ifølge Kais Ibdah.I nominasjonene til Norges hyggeligste håndverker snakker kundene om hvordan humøret hans alltid er på topp og hvordan han alltid er på jobb.– Jeg driver jo med mye. Jeg kjører drosje, også. Det blir gjerne jobbing fra seks–sju om morgenen til ti–elleve om kvelden, sier Kais Ibdah.

Powered by Labrador CMS