STORFORNØYDE: Per Trygve Engen (til venstre) og Bjørn Ove Bergh er storfornøyde med å ha fått med seg en fagmann fra Syria. Det har de fått fortelle på forsiden i Gjøviks Blad, også.
STORFORNØYDE: Per Trygve Engen (til venstre) og Bjørn Ove Bergh er storfornøyde med å ha fått med seg en fagmann fra Syria. Det har de fått fortelle på forsiden i Gjøviks Blad, også.

Flyktet til rørleggerjobb

– Det er ikke så store forskjeller – bare litt flere regler her, sier Mohamad Obeid fra Syria.

Published

Mohamad Obeid kom som kvoteflyktning med rørleggerbakgrunn fra Raqqa. Nå er han ettertraktet arbeidskraft hos GK på Gjøvik og hadde litt å lære norske kolleger om sprinkler.– Det er ikke så store forskjeller – bare litt flere regler her, sier 32-åringen. Han har jobbet som rørlegger både i Libanon og Syria.Per Trygve Engen er ikke helt enig. Prosjektlederen hos GK Rør på Gjøvik har arbeidet tett med Obeid.

Norge ligger ikke foran

– Vi tror jo gjerne at vi i Norge ligger 30 år foran alle andre, men jeg skjønte fort at Syria har ligget omtrent på samme sted som oss på mye. Spesielt på det tekniske. Og da jeg begynte å forklare Mohamad om alt det nye med PVC og red pipe på sprinkler, begynte han å glise, for dette hadde han brukt i mange år, forteller Engen.Den nye kollegaen hans kom til Norge som flyktning på FN-kvote, landet i Oslo og ble fraktet rett til Hunndalen utenfor Gjøvik. Der havnet han og kona på hybel uten å kjenne noen og uten å snakke norsk.– Han satt der i to dager. Da var det nok, så han dro ut for å finne rørleggerarbeid, forteller prosjektlederen.

Norsk = fast jobb

Etter et mellomspill i en annen bedrift havnet han hos GK Rør. Der er han blitt en del av en hyggelig statistikk: Lokalavisen Gjøviks Blad forteller hvordan tre av fire av dem som avsluttet introduksjonsprogrammet til Nav i fjor, er i full sving enten i jobb eller i utdanning.– Nav tok kontakt med oss og lurte på om vi var interessert i å være med på et løp, forteller avdelingsleder Bjørn Ove Bergh i rørleggerbedriften. Han ga Obeid en utfordring:– Vi ansatte ham med lønnstilskudd. Så sa jeg til ham at hvis du står på norskkurset, på videregående nivå, så får du fast jobb.

Utadvendt

Obeid sto med glans, og nå er han en ettertraktet kollega med god innflytelse på miljøet.– I pausen gikk han rett inn og begynte å prate. Han var en av gutta med én gang, og satt ikke bortpå enden og så ned i bordplata. Det gikk en måned eller to, så merket du at du kunne prate til ham på norsk. Jeg sa det tidlig til Bjørn Ove at «dette er rørlegger, og dette blir rørlegger», forteller Per Trygve Engen.Han ser hvordan det er vanskelig å rekruttere flinke folk.– Det er stor forskjell fra noen år tilbake. Det tilspisser seg, og det er beinhard konkurranse i Innlandet. Vi har litt samarbeid med de andre bedriftene her – har vi fem mann for mye og de fem mann for lite, så hjelper vi hverandre i stedet for å gå til bemanningsbyråene i Oslo. Da vet du aldri hva du får. Vi har fått flinke folk, men som regel får du noen som blir stående midt i tomta som en pingvin, sier han.Vanskelig er det også å få inn 18-åringer som aldri har brukt en skiftenøkkel eller en spade.

Ettertraktet

– Det er moro å få inn slike som Mohamad, som vipper deg til side etter to minutter, kaster seg nedi og begynner å skru.Nå er det rift om å få med seg fagmannen fra Syria ut på jobb. Han har vært utlånt til Oslo, og han er på byggeplass i Valdres.– Rør er rør. Jeg kan jobbe med alt. Jeg trives godt uansett, sier han selv.Den syriske fagutdanningen er ikke godkjent i Norge, så neste skritt blir å ta det norske svennebrevet. Der bør hverken faget eller språket bli noe problem:– Nå snakker jeg norsk hele dagen. Jeg har begynt å blande inn norsk når vi snakker hjemme, også. Kanskje jeg glemmer arabisk og bare kommer til å snakke norsk? ler Mohamad Obeid.