Pressemelding

Free Energy inngår samarbeid med DualSun – et av verdens ledende PV-T selskap

Interessen for hybridpaneler (PV-T) øker dramatisk akkurat nå, spesielt i kombinasjon med varme-pumper. Som en følge av dette har Free Energy inngått et eksklusivt samarbeid med det franske selskapet DualSun* for det skandinaviske markedet.

Published

Interessen for hybridpaneler (PV-T) øker dramatisk akkurat nå, spesielt i kombinasjon med varme-pumper. Som en følge av dette har Free Energy inngått et eksklusivt samarbeid med det franske selskapet DualSun* for det skandinaviske markedet.

I et hybridpanel genereres både elektrisitet (PV) og varme (T). Ved å kjøle ned solcellen øker produksjonen av elektrisitet med inntil 15% sammenlignet med konvensjonell teknologi. Samtidig vil overskuddsvarmen bidra til å øke varmepumpens effektivitet (varmefaktor) med ca. 50%. Varme-pumpeeffektiviseringen oppnås først og fremst fordi innkommende brinetemperatur øker, men også fordi energibrønnen re-lades. Free Energys unike systemarkitektur og kontrollsystem sørger for at solenergien utnyttes optimalt til enhver tid.

Hybridvarmepumper i kombinasjon med hybridpaneler vil være spesielt interessante for prosjekter der standarden for null- eller plussenergihus skal oppnås. Kombinasjonen gir grunnlag for kostnads-effektive varmeløsninger med minimalt behov for tilføring av driftsenergi. Free Energy har allerede startet leveringen av PV-T-utstyrte HYSS-system til flere store boligprosjekter både i Norge og Sverige.

Free Energy er svært stolt av samarbeidet med DualSun.
- Å bli valgt som en eksklusiv partner for DualSuns hybridpaneler, er en bekreftelse på vår ledende posisjon innen hybridisering av varme-pumper, sier Marcus Kanewoff CEO i Free Energy og fortsetter:

- Fordi Free Energy nå kompletterer sortimentet med både PV og PV-T betyr det at selskapet kan innfri visjonen om å tilby solbaserte energisystem som kan levere all energi som bygninger behøver.

- Før etableringen i Skandinavia var vi på utkikk etter en partner som virkelig forsto alle fordelene med sol-hybridpaneler. I Free Energy fant vi den rette partneren og som dessuten har utviklet sol-hybridvarmepumper, HYSS, som fungerer perfekt i kombinasjon med våre DualSun SPRING PV-T paneler, sier Jérôme Mouterde, CEO i DualSun.

- Samarbeidet gir dessuten DualSun tilgang til å jobbe med Free Energys unike hybridteknologi, avslutter Jérôme om samarbeidet med Free Energy.

I løpet av høsten vil Free Energy arrangere fysiske opplæringsøkter (hvis corona situasjonen tillater det, alternativt webinar). Disse vil ble avholdt i Stockholm 7. September, Oslo 14. September og København 21. September hvor selskapets unike hybridteknologi vil stå i fokus.

Interesserte bes sende påmelding til [email protected]

Merk! For de av dere som har aktuelle prosjekter nå, kan vi umiddelbart tilby personlig webinar.