STABEN: Kasper (4) og Emrik (2) er viktige ressurser, ifølge Fredrik Lerbakken. Han har filmet hverdagen på arbeid med sønnene for å vise regjeringen og Stortinget hvordan det de sier, ikke henger sammen.
STABEN: Kasper (4) og Emrik (2) er viktige ressurser, ifølge Fredrik Lerbakken. Han har filmet hverdagen på arbeid med sønnene for å vise regjeringen og Stortinget hvordan det de sier, ikke henger sammen.

Rørleggerpappa i koronaknipe:
Kasper (4) og Emrik (2) arbeider for en is om dagen

De arbeider fulle dager og får bare en iskrem i lønn. Kasper (4) og Emrik (2) er viktige ressurser for Rafos Rørservice. Daglig leder Fredrik Lerbakken tror ikke han vil sende dem tilbake i barnehagen.

Published

Eller – det sier han i hvert fall på den siste videoen sin.
– Det er ment som et spark til Stortinget, forklarer han.

Ikke barnehageplass

Rørleggeren på Furnes i Ringsaker reagerer nemlig på at politikerne sørger for at hele bransjen faller mellom to stoler.
– Ikke er det en kritisk stilling å være rørlegger, så vi har ikke krav på barnehageplass. Samtidig sier Monica Mæland «ring håndverkeren!» . Da har vi ikke noe annet valg enn å ta med ungene på arbeid, da! sier Fredrik Lerbakken.

Populær film

Derfor har han fått flere tusen visninger på den ironiske filmen om hverdagen på arbeid med sønnene Kasper og Emrik.

Der forteller han hvordan han har to mann til å spille på, og hvordan han er litt skeptisk til å sende ungene i barnehagen igjen, for de er en kjempestor ressurs. De kan jobbe lange dager, de sover i bilen mellom oppdragene, og siden de bare blir tre mann på arbeid, holder de seg godt innenfor fempersonersregelen.

Litt ugagn blir det selvsagt tid til – det er alltid fristende å slippe noe nedi rørleggersprekken til sjefen. Og så blir det diskusjon om tariffen:

– Kjøper du en is på slutten av dagen, så er de kjempefornøyde, sier Fredrik Lerbakken og forklarer Emrik på to år at han bare får én is. Det er ikke før han blir sju at han får to.

Nest størst i Furnes

Det som er sant, er at det ikke er bare enkelt å sende Kasper og Emrik i barnehagen igjen selv om den har åpnet nå.
– Barnehagen har åpnet igjen fra 8 til 15. Hvem er det som har arbeidstid innenfor det? spør han.

ARBEIDSBIL: Sykkelen og leketraktoren har fått plass baki varebilen til Rafos Rørservice.
ARBEIDSBIL: Sykkelen og leketraktoren har fått plass baki varebilen til Rafos Rørservice.

Han er heldig – kona har kontorjobb og dermed mulighet til å arbeide hjemmefra. Men det er jo slett ikke alle enmannsbedrifter som har den muligheten. Ikke alle får til å spre meningene sine, heller. Men Fredrik Lerbakken har video som hobby og er sterk på sosiale medier.

– Da jeg startet, var jeg nest størst på sosiale medier i Furnes. Det var jeg og GK. Nå er det bare Nordsveen og Arve Hagen som er større enn meg i Brumunddal, smiler han.

Får kunder

– Før eller siden vil alt regnes ut fra sosiale medier. Det er det som vil vise hvor mange kunder du har, mener han.

Med andre ord: Han klarer å utnytte sosiale medier til å få nye kunder, også.
– Det jeg har gjort, er at jeg er blitt nummer to på ringelisten til kunden. Hvis ikke den vanlige rørleggeren deres kan, ringer de meg, sier han.

Rafos Rørservice arbeider først og fremst for privatkunder, i tillegg til å gjøre en del skadesanering.

Lotto-Fredrik

– De beste jobbene jeg har, er vanntining og kloakkstaking. Da er det helt krise når kunden ringer, og så er han kjempefornøyd når jeg reiser igjen. Det er sånne jobber jeg tjener best på, for da kommer de tilbake når de skal bytte bad, sier han.

Film har vært en hobby i halvannet år, og ikke før var han ferdig med å filme seg og sønnene før han lagde reklamefilm for Wilo.
– En dag er jeg kanskje hallomann for Norsk Tipping? Det blir slitsomt å stå ute og skru rør til jeg er 65 år, sier Fredrik Lerbakken.

Powered by Labrador CMS