RØRKJØPLEDER: Tony Støkkebo er ny styreleder i Rørkjøp etter en turbulent periode med strid om lederjobben.
RØRKJØPLEDER: Tony Støkkebo er ny styreleder i Rørkjøp etter en turbulent periode med strid om lederjobben.

Støkkebo overtar Rørkjøp-styret

Tony Støkkebo har overtatt som styreleder i Rørkjøp. Den tidligere konsernsjefen i Håndverksgruppen vil ikke komme med noen programerklæring.

Published Last updated

– Visjonen er og skal fortsatt være at vi skal være det beste valget for rørleggeren, sier Tony Støkkebo.

Advokaten satt først som styreleder og så som konsernsjef i Håndverksgruppen. Den bygde han opp fra et samarbeid mellom en gruppe malermestere til å bli ble Norges største konsern innenfor maling, gulvlegging, mur og flis. På rørleggersiden er han også styreleder i S&P Gruppen, som eier Snersrud & Pedersen i Asker.

Strid om oppsigelse

Rørkjøp trengte ny styreleder etter en turbulent periode. I fjor ble administrerende direktør Frank Olsen sagt opp. Han var ikke enig i grunnlaget for oppsigelsen.

Det endte med at det i stedet var styret som måtte gå, mens Olsen beholdt jobben. Tom S. Lien gikk inn som styreleder med sikte på å sitte bare frem til årets generalforsamling, og der ble Tony Støkkebo valgt som ny styreleder.

Over ferien

Støkkebo vil ikke si noe om den historien, men han synes ikke det er vanskelig å ta over.

– Historien er skrevet, og den får man ikke gjort noe med. For oss er det viktig å se fremover. Det handler om at vi jobber sammen for å nå de felles målene, sier han.

Ut over det kan han si lite om planene fremover. Det nye styret har bare hatt et lite introduksjonsmøte. Først over ferien skal det sette seg ned og stake ut kursen videre.

Rørleggerstyre

– Vi ser fremover, og da skal vi meisle ut en felles strategi som alle er enige i, sier Støkkebo, som er den eneste eksterne i det nye styret.

De seks styremedlemmene er representanter fra medlemmene – det vil si eierne – i Rørkjøp.
– Vi prøver å spre det litt i kompetanse og på skjønn og slik at vi får med alle landsdeler slik at hele kjeden skal føle seg representert, sier styrelederen.

– I august vet vi mer om hvilken retning vi har tenkt å dra oss videre i. Men det blir nok mye av det som har vært bra før og at vi videreutvikler det, sier Tony Støkkebo.

Powered by Labrador CMS