NÅR MANGE: Boken og kursene har nådd mange flere enn ventet, forteller Thomas E. Fransrud.
NÅR MANGE: Boken og kursene har nådd mange flere enn ventet, forteller Thomas E. Fransrud.

Sanitærsuksess

Bok og kurs om sanitærteknikk er suksess for NemiTek. Halvveis i kursserien har over 150 deltagere vært med.

Published Last updated

– Suksess! sier Thomas E. Fransrud. Han er sjef for aktivitet og kompetanse i Nemitek. Det er sanitærteknikk han snakker om – temaet som har blitt til både bok og en serie kurs over hele landet.

– Kursene fortsetter. Vi er halvveis i serien. På de åtte første kursene har vi hatt over 150 deltagere, forteller han.

Sanitært stebarn

David Zijdemans, Ole H. Larmerud og Bjørn A. Grimsrud står bak boken «Sanitærteknikk – Prosjektering og utførelse av sanitærinstallasjoner i bygg».

– Sanitæranlegget blir ofte omtalt som livsnerven i bygget, likevel blir det stadig benevnt som et stebarn i ingeniørutdanningen og må vike plass for «morsommere» energi- og klimatekniske anlegg, skriver forfatterne i forordet.

– Denne boka er tenkt å være et bidrag til å gi sanitærteknikken tilbake statusen som den fortjener,

– Møter behovet

– Tidligere har grunnlaget for læringsmateriell vært veldig spredt. Det har vært plukket litt her og der, og det er mange som har sydd sammen gamle kompendier i undervisningen og som oppslagsverk for rådgivere. Her har vi møtt behovet som bransjen har hatt for å få samlet sanitærteknikkfaget i én bok, sier Thomas E. Fransrud.

Boken om sanitærteknikk kompletterer serien med faglitteratur innenfor de tradisjonelle VVS-fagene. Tidligere har Nemitek gitt ut bøker om vannbaserte oppvarmings- og kjølesystemer og om ventilasjonsteknikk.

Rådgivere

Boken om sanitærteknikk er tilpasset undervisning fra mester- og fagskoleutdannelse. Den strekker seg opp til bachelor- og masternivå. Boken er også beregnet på å brukes som oppslagsverk for entreprenører og rådgivende ingeniører.

– Vi har hatt stor interesse fra rådgivere på kursene; de er slett ikke bare for rørleggere. Kursene skaper engasjement på tvers av grupperingene i bransjen – fra rådgivere til rørleggere til driftspersonell, sier Fransrud.

Nå står det igjen kurs i Stavanger 22. oktober, Haugesund 23. oktober, Molde 29. oktober, Gjøvik 30. oktober, Oslo 7. november, Trøndelag 13. november og Ålesund 14. november.