GAMLE RØR: Prat om alt fra gamle rør til forskjellige måter å løse en oppgave på er favorittene til mannen bak Facebook-gruppen.
GAMLE RØR: Prat om alt fra gamle rør til forskjellige måter å løse en oppgave på er favorittene til mannen bak Facebook-gruppen.

Oppsving på Norges Rørleggere

15 prosent flere enn vanlig har kommentert og reagert på Norges Rørleggere på Facebook. – Det ser ut til at folk har litt mer tid til å sitte på nettet, sier administrator Thomas Nilsen.

Published

Norges mest besøkte samlingssted for rørleggere har passert 11 000 medlemmer. Aldri har trafikken og engasjementet på Facebook-siden vært høyere enn nå.

Markant vekst

– De siste 28 dagene har vi hatt 15 prosent oppgang på kommentarer og reaksjoner. Tidligere har tallene vært stabile, så dette er markant, sier Thomas Nilsen. Han startet Facebook-gruppen for over ti år siden.

Nilsen ser at flere har tid til å sitte hjemme og surfe akkurat nå. Selv må han også bruke tid på å følge med.

– Det er blitt mer og mer arbeid. Det er jo Norges største åpne forum for rørleggere, og vi har over 10 000 aktive medlemmer, forteller han. Selv er han prosjektleder og medeier i Rørcompaniet i Sarpsborg til daglig.

De fleste får nei

Til tross for jevn medlemsvekst er det flere som får nei enn det er som tas opp som nye medlemmer på Norges Rørleggere.
– Jeg avviser mange medlemmer i løpet av en uke. Det er mange som spør, som ikke er tilknyttet bransjen. Svarer du ikke på spørsmålene som må gås gjennom før du blir medlem, eller hvis du ikke kan vise til at du er rørlegger, da blir du avvist, forteller Thomas Nilsen.

GRÜNDER: Thomas Nilsen står bak Norges Rørleggere, som har passert ti år og 11 000 medlemmer.
GRÜNDER: Thomas Nilsen står bak Norges Rørleggere, som har passert ti år og 11 000 medlemmer.

Hver dag er det ti–femten nye innlegg på Facebook-gruppen. De aller fleste får mange kommentarer.

– Egentlig er det ikke så mange som blir stoppet. Så lenge du greier å sile ut dem som egentlig ikke skal være der inne, så er det OK. I begynnelsen var det mye mer tull og vas. Nå er det blitt bedre og bedre, sier han.

Gamle rør

Innleggene som stoppes, er gjerne markedsføring.
– Og så står det helt klart i gruppereglene at det ikke er meningen at dette skal være en jobbsøkerside, fastslår Thomas Nilsen.

Personlig setter han aller mest pris på de innleggene som tar opp forskjellige problemstillinger som det går an å diskutere og lære av.
– Gamle typer rør. Hvordan folk gjør oppgavene forskjellig. Det er moro å lese, og lærerikt, også. Hvis du har en rørleggeroppgave og spør ti rørleggere om hvordan de gjør den, så gjør de den på ti forskjellige måter, fastslår Nilsen.

Powered by Labrador CMS